Veliko navdušenja na šolskem deželnem finalu igre med dvema ognjema

V telovadnici polisportive na Opčinah se je, v režiji ZSŠDI, odvijal deželni šolski finale v igri med dvema ognjema, na katerem je sodelovalo osem ekip v predstavništvu osmih večstopenjskih šol s slovenskim učnim jezikom iz FJK.

Finala so se udeležile šole zmagovalke medšolskih turnirjev po ravnateljstvih ki so se odvijali v sklopu projekta Skokica, na katerem je med letom skoraj tisoč učencev sodelovalo pri krožnih postajah Skokičinega vrtiljaka, pri plesnih delavnicah in pri igri med dvema ognjema. Organizatorji so finaliste razdelili v dve predtekmovalni skupini. V skupini A so se v medsebijnih obračunih pomerile osnovne šole Otona Župančiča – Sv. Ivan (za ravnateljstvo Sv. Ivana, Trst), Ljubke Šorli – Romjan (za ravnateljstvo iz Doberdoba), Pavel Petričič – Špeter (za ravnateljstvo iz Špetra) in Pinka Tomažiča – Trebče (za ravnateljstvo iz Opčin), v skupini B pa osnovne šole Frana Erjavca – Štandrež (za ravnateljstvo iz Gorice), Frana Venturinija – Boršt (za ravnateljstvo iz Doline), Josipa Jurčiča – Devin (za ravnateljstvo iz Nabrežine) in Ribičič/Širok – Sv. Jakob (za ravnateljstvo iz Sv. Jakoba, Trst). Vse tekme so bile zelo izenačene in vsi udeleženci so se zelo potrudili. Tudi navijači so bili dovolj glasni, tekmovanje pa so si ogledali celo nekateri starši. Uspešno prireditev je popestrila žabica Skokica, maskota slovenskega športa v Italiji.

V polfinalu so se pomerile šole Josipa Jurčiča in Frana Erjavca ter Ljubke Šorli in Otona Župančiča; v veliki finale za naslov prvaka pa so napredovali Svetoivančani in Devinčani, ki se tokrat niso pustili presenetiti in prvič priigrali nabrežinskemu ravnateljstvu naslov deželnih prvakov v igri med dvema ognjema. Poraženci so bili vidno razočarani in žalostni, a kljub temu so zelo športno sprejeli tokratni poraz. Vse šole udeleženke je žabica Skokica nagradila s pisano barvano žogo, prvouvrščena ekipa pa je odnesla še pokal ter spominske kartončke in trakce ZSŠDI.

Dopoldanska prireditev se je zaključila s skupinsko fotografijo vseh udeležencev.

Rezultati:

SKUPINA A: Jurčič-Ribičič/Širok 15-9, Erjavec-Venturini 14-11, Jurčič-Erjavec 13-9, Ribičič/Širok-Venturini 15-13, Ribičič/Širok-Erjavec 9-14, Jurčič-Venturini 15-4; Lestvica: Jurčič 6 točk, Erjavec 4, Ribičič/Širok 2, Venturini 0.

SKUPINA B: Župančič-Šorli 15-9, Tomažič-Petričič 12-13, Župančič-Tomažič 12-15, Šorli-Petričič 14-11, Šorli Tomažič 15-11, Župančič-Petričič 14-4; Lestvica: Župančič 4 točke, Šorli 4, Petričič 2, Tomažič 2.

Polfinala: Jurčič-Šorli 15-4; Župančič-Erjavec 15-12.

Finale: Jurčič-Župančič 15-8.

IT

 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme