Več naših ekip v boju za napredovanje

V članskih odbojkarskih prvenstvih pri nas je pred zadnjim mesecem zelo napeto. Sloga Tabor Televita se na vse kriplje bori pred izpadom iz enotne državne moške B lige, na roko pa ji je nazadnje prišla odbojkarska zveza FIPAV, ki je malo pred koncem tekmovanj sklenila, da iz vsake skupine izpadeta samo dve ekipi, ukinila je play-out. Dve postavi morajo zato fantje trenerja Gregorja Jerončiča pustiti za sabo, za kar imajo v zadnjih treh nastopih še vse možnosti.
Iz moške C lige se za napredovanje v B potegujeta kar dve slovenski šesterki. Sloga Coselli Gostilna Gelmo računa na najboljše izhodišče, saj vodi v elitni skupini. Moštvo trenerja in igralca Ambroža Peterlina čakajo tri finalne tekme, ena od teh proti goriški Olympii, ki je četrta in ima še teoretične možnosti za prestop.
Napredovanje imajo čisto na dosegu odbojkarice Zaleta, ki so prve v eni od dveh skupin D lige. Mlade varovanke trenerja Edija Bosicha s tako uspešnim prvenstvom v bistvu presenečajo, pred sabo imajo še štiri dvoboje, štiri točke prednosti pa branijo pred trenutno drugouvrščeno postavo. Tudi če bi bile na koncu druge, pa bi še lahko lovile C ligo v razigravanju play-offa. Razpored ni najlažji, saj jih čakajo tri srečanja v gosteh. Skoraj brezupen pa je položaj deklet Mavrice Arcobaleno trenerja Zorana Jerončiča, za katere je postal obstanek med četrtoligašicami prava misija nemogoče. Matematika jih sicer še ne obsoja. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
HC

Pogled na domače odbojkarsko gibanje

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme