Mladi

V reprezentanci FJK tudi slovenski odbojkarji

V reprezentanci FJK tudi slovenski odbojkarji

Piše Tadej Pahor / Na državnem tekmovanju “Trofeo delle regioni” v Abrucih

V ponedeljek, 25. junija 2018, so mladi odbojkarji deželne reprezentance Furlanije Julijske krajine odpotovali v Pescaro, kjer je potekal t. i. pokal “Trofeo delle regioni”.
Ekipo sestavljajo fantje iz vse dežele, od Cordenonsa do Gorice in Trsta. Med temi je bilo tudi letos veliko igralcev iz slovenskih odbojkarskih društev, in sicer Štefan Giusto iz Sloge Tabor, Jan Bensa, Tomaž Cotič, Emil Antonutti in Jan Feri pa iz ekipe OK Val. Treba je poudariti, da so bili naši odbojkarji nosilni steber ekipe, saj so bili na igrišču pri vsaki tekmi med šestimi igralci vsaj štirje iz slovenskih ekip. Mladim fantom sta sledila trenerja Fabrizio Marchesini in Paolo Mattia.
Ekipa je odpotovala iz Furlanije že v ponedeljek zjutraj, ker sta jo v torek, 26. junija, čakali kar dve tekmi, prva proti Gornjemu Poadižju in druga proti Basilicati. Naša reprezentanca je Gornje Poadižje premagala z 2: 1, Basilicato pa celo z 2: 0. S tema zmagama so fantje vstopili v najvišji krog, to je A1, kjer je bilo zbranih 12 najmočnejših ekip iz Italije. V sredo, 27. junija, sta bili na vrsti drugi dve tekmi, in sicer proti Piemontu in Lombardiji, vendar se mladim odbojkarjem tokrat ni posrečilo; obe tekmi so izgubili z 0: 2. Zaradi tega je bila naslednjega dne Furlanija premeščena v nov krog, in sicer C2, kjer sta jo čakali tekmi proti Trentinu in Emiliji Romanji; žal se fantom tudi tokrat ni posrečilo; tekmi so izgubili z rezultatoma 1: 2 in 0: 2. V petek, 29. junija, so odigrali dve novi tekmi, prvo proti Siciliji za absolutno 9. mesto; izgubili so z 0: 2. Drugo tekmo so igrali proti Sardiniji in tokrat je fantom uspelo premagati nasprotnike; z rezultatom 2: 1 so si zaslužili absolutno 11. mesto v Italiji. Mladi iz Furlanije na koncu tega dolgega in napornega tekmovanja niso sploh imeli časa za razvedritev in počitek, saj so morali v petek, 30. junija, odigrati še zadnjo tekmo; ob 12. uri takoj štartati proti domu.

23.07.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!