V Planici znova zaigrali Zdravljico!

“Današnjo tekmo sem doživel zelo čustveno. Zelo vesel sem bil že po prvi seriji. Vedel sem, da bodo izpeljali dve seriji in v finalu sem se moral zelo potruditi. Sicer nisem vedel, da bo malo vzgornika, saj bi skočil drugače. Ampak super! Danes se mi je res vse izšlo,” je po svoji prvi zmagi v svetovnem pokalu po poročanju STA dejal 24-letni Ljubljančan: “Vedel sem, da danes te priložnosti ne smem izpustiti iz rok, saj sem že v prvi seriji naredil dober skok. Vesel sem, da mi je uspelo.”

“Zmagati tukaj v Planici je zagotovo najlepše, kar sem si lahko kdaj želel. Te zmage sem zelo vesel in tudi dejstva, da sem zadnji zmagovalec te letalnice v Planici. To sem si potihoma želel, a si nekako nisem upal priznati, da sem tega sposoben,” je še dejal današnji zmagovalec, ki je svoje planiške nastope začel v četrtek s padcem, nato pa stopnjeval do dveh zmag, ekipne in še posamične za krono uspešne sezone: “Če ne bi v četrtek padel, zagotovo danes ne bi zmagal. Po prvem dnevu res nisem pričakoval, da lahko danes zmagam. Ampak nič hudega, da sem padel, ker sem ravno zato malo spremenil tehniko, ki mi je prinesla današnjo zmago.”

“Čeprav moja današnja skoka nista bila optimalna, prvi prvem sem imel nekaj težav že takoj po odskoku z mize in potem tudi pri pristanku, ampak še vseeno sem bil na koncu tretji, tako da se nimam za kaj sekirati,” je v smehu po nastopu povedal Prevc, ki je ta konec tedna trikrat stal na odru za zmagovalce. Domov bo odnesel zlato kolajno za ekipno zmago, srebrno s petkove posamične ter bronasto z zadnje tekme sezone, na kateri je nastopila le skakalna elita.

Prevc je dejal, da ga trener Goran Janus med serijama ni nič oštel zaradi slabšega doskoka pri prvem poletu: “Ne, nič me ni kregal, saj je vedel, da je vse zelo ledeno. Saj … če pogledate, je Jurij edini, ki je normalno pristal danes, ampak to zato, ker je malo bolj 'odpiljen' in mu to uspe.” Slovenski uspeh sta dopolnila še Kranjec s šestim in Pograjc s 24. mestom.

Planica je, čeprav svetovni rekord ostaja v norveškem Vikersundu, znova postregla z izjemno športno prireditvijo, ki so jo z uspešnimi nastopi pred skupaj 54.500 gledalci pod Poncami zaznamovali tudi slovenski skakalci.

Tepeš, Prevc, Kranjec in Pograjc so zmagali že na sobotni na ekipni tekmi pred Norvežani in Avstrijci. Schlierenzauer je bil najboljši na petkovi prvi posamični tekmi, ko si je tudi dokončno zagotovil prvo mesto v točkovanju poletov, za katerega se je boril tudi Kranjec, ki je bil na koncu drugi, četrti je bil Tepeš, peti pa Prevc.

Zadnji dan finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so gledalce pod Poncami spet razveselili slovenski orli. Jurij Tepeš je prišel do prve zmage v karieri, družbo na stopničkah pa mu je delal še Peter Prevc na tretjem mestu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme