Šport

V novi sezoni enajst ekip v štirih ligah

V novi sezoni enajst ekip v štirih ligah

Domači nogometaši začenjajo treninge

Že zdavnaj so startala predtekmovanja v evropskih nogometnih klubskih pokalih, nogometna javnost je še dalje pod vtisom ruskega svetovnega prvenstva, treninge pa že začenjajo naše vodilne amaterske enajsterice, ki bodo igrale v višjih deželnih ligah. Prvi so se vadbe spet lotili nogometaši proseškega Primorja, ki bodo nastopali v promocijski ligi, te dni pa se vračajo na zelenico tudi člani Juventine in Krasa, naših najviše postavljenih moštev v elitni ligi, najvišjem deželnem tekmovanju, pa tudi Mladosti, Sistiane/Sesljana in Vesne.
V Štandrežu vlada pričakovanje za vrnitev v A ligo amaterjev po polnih desetih letih, Repenci pa so že stalni gostje v elitni druščini. Juventinina uprava je ekipo primerno okrepila za kakovosten preskok z nogometaši, ki imajo že izkušnje v ligi, na klopi pa seveda ostaja trener Nicola Sepulcri, akter napredovanja. Tehnično vodstvo so potrdili tudi pri Krasu, ki ga bo še dalje treniral Radenko Kneževič. Dopolnila je odbor poiskal predvsem na področju mladih igralcev, vsi v repenskem taboru pa si želijo revanše po skromni lanski sezoni, ko so obstanek dosegli šele v dodatni tekmi play-outa. Glavni prihod med izkušenimi nogometaši je Goran Kerpan, branilec iz vrst Vesne.
V promocijski ligi bosta v novi sezoni zastopala slovensko nogometno gibanje v Italiji poleg Primorja še Mladost, ki je pred društveno 50-letnico prvič v svoji zgodovini napredovala iz prve amaterske lige, in Sistiana/Sesljan. V Vižovlje prihajata preverjena Saša Božičič od Vesne in Dejan Dragosavljević od Juventine. Visoke apetite imajo na Proseku, kamor je potrjeni trener Riccardo Allegretti privabil po enega kvalitetnega moža za vsako igralno vrsto.
V prvi amaterski ligi bo po dveh zaporednih izpadih čisto novo zgodbo začela kriška Vesna, pri kateri bodo preporod iskali z novimi močmi v odboru in mladimi silami v članski ekipi. Pomembna je vrnitev v vrata veterana Edvina Carlija. V isti skupini bosta merila moči tudi Primorec in Zarja, ki se pripravljata na, po možnosti, mirno sezono. V drugi amaterski ligi pa bodo čez dober mesec na startu Breg, Sovodnje in Gaja, ki se vrača v višje nadstropje po prestopu iz tretje kategorije.
HC

08.08.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!