V nesreči balona naj bi bili najmanj štirje mrtvi in šest hudo opečenih!

 Okoli 8. ure sta med Igom in Ljubljano strmoglavila balona, ki staprevažala 32 potnikov. Življenje so v hudi nesreči neuradno izgubile štiri osebe, 18 ranjenih pa so prepeljali v ljubljanski klinični center. Šest oseb je utrpelo hude opekline.V balonih je bilo skupaj 32 ljudi, med njimi tudi šest otrok. Nekaj oseb še pogrešajo, natančno število pa še ni znano, saj še niso identificirali vseh . Po neuradnih podatkih naj bi obstajala nevarnost, da so v balonu še vedno ukleščeni ljudje. V nesreči sta bila po neuradnih informacijah udeležena moder in rdeč balon, ki naj bi trčila, je poročal Siol.net. Rdeč balon je po začetnih težavah varno pristal, moder pa se je vnel in strmoglavil. Nekateri potniki so skakali iz gorečega balona. Na kraj dogodka je bilo napotenih več reševalnih vozil in helikopter. Aktivirali so gasilce z Iga in iz Ljubljane, civilno zaščito in enoto za psihološko pomoč. Nekaj poškodovanih so odpeljali na zdravljenje tudi v Novo mesto in Maribor.

Po poročanju nekaterih očividcev naj bi balona zašla v nevihto, med seboj naj bi balona tudi trčila, eden naj bi se vnel in zgodila se je nesreča.

Pri Igu pri Ljubljani sta danes, 23. avgusta, okrog osme ure zjutraj strmoglavila balona, umrle so štiri osebe, šest je huje poškodovanih, 18 ranjenih pa so prepeljali v Klinični center in druge bolnišnice.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme