V Brdih se pričenja festival Sanje!

Z gledališko predstavo Iztoka Mlakarja Sljehernik se bo danes ob 20. uri v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica začel letošnji festival Sanje v Medani – dnevi knjige in vina. Festival bo ponudil številne kulturne dogodke za otroke in odrasle v Šmartnem in Medani v Goriških brdih.

Uradno odprtje bo sledilo v četrtek na Gradnikovi domačiji v Medani, ko bo na sporedu glasbeni večer s poezijo Srečka Kosovela in Mile Kačič.

Programsko bogata bosta predvsem petek in sobota, ko se bodo dogodki preselili znotraj vaškega obzidja vasi Šmartno v Goriških brdih. Javna branja poezije in proze se bodo nadaljevala s pogovori z gosti, glasbenimi nastopi, razstavami in gledališkim dogodkom.

Letošnji festival je časovno krajši, saj bo potekal le do konca tedna, vendar po zagotovilih direktorice briškega Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Ariane B. Suhadolnik pa vsebinsko ne bo okrnjen. Organizirajo ga društvo Festival Sanje, Glasbena agencija Jota, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda ter SNG Nova Gorica.

S Sljehernikom, gledališko predstavo znanega Iztoka Mlakarja, se danes zvečer, 29. avgusta, začenja letošnji Festival Sanje v Medani.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme