Uspešna prireditev za mlade

Piše: LUPA

Škisova tržnica 2023 in KZŠ

Na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani je v četrtek, 11. maja, potekala edinstvena Škisova tržnica 2023, največja enodnevna prireditev za mlade v Sloveniji, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije – Zveza Škis. Na dogodku se študentski klubi Slovenije po regijskih otočkih predstavijo širši javnosti z domačo kulinariko in tipičnimi izdelki njihove pokrajine. Na otočku primorske regije je nastopal tudi Klub zamejskih študentov, ki je na bogato okrašeni stojnici gostom ponujal pašto in vino. Z letošnjo lepo okrašeno stojnico in enogastronomsko ponudbo so klubovci bili deležni veliko pohval, tudi od nekdanjega predsednika RS Boruta Pahorja. Ta je imel poleg ministra za obrambo Marjana Šarca govor ob otvoritvi dogodka.

Kljub dežju, ki ni nehal padati niti v večernem koncertnem delu, je Škisovo tržnico obiskalo kar 17.000 obiskovalcev. Med njimi se je zbralo veliko mladih zamejcev, ki so tako spoznali delovanje študentskih klubov v Sloveniji.

Klub zamejskih študentov bi se v prvi vrsti rad zahvalil podjetju Conad Nova srl iz Opčin, ki mu je nudilo vse potrebno za kuhanje pašte. Zahvale sledijo tudi vsem osmicam in kmetijam, ki so jim nudile vino, da so ga klubovci ponujali na stojnici: Osmica Bole, Osmica Bizjak, Osmica Fabjan, Osmica Gabrovec, Osmica Košuta, Osmica Milič Stanko, Osmica Škabar Miloš, Osmica Pipan Klarič, Osmica Suber, Osmica Terčon Lisjak, Osmica U Kutu, Kmetija Pertot, Kmetija Pipan, Kmetija Sardo in družina Lukovnjak. Poleg tega se KZŠ zahvaljuje tudi Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki ves čas vestno spremlja in podpira delovanje kluba. Na mestu je zahvala še vsem članicam in članom KZŠ-ja, ki so sodelovali pri projektu in omogočili, da se je KZŠ tudi letos predstavil na Škisovi tržnici.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme