Uspešna priprava na malo maturo

Priprave se je letos udeležilo 18 dijakov in dijakinj, kar priča, da je vzgojno-didaktična ponudba Mladinskega doma kakovostna in uspešna.
Priprava je potekala vsak popoldan od 15.00 do 18.30. Popoldan je bil razdeljen na dve učni enoti, kjer so ponovili snov glavnih predmetov. Predavatelji so bili vzgojitelji in sodelavci Mladinskega doma: Martina Šolc, Marko Gus, Irena Ferlat in univerzitetni profesor dr. David Bandelj.
Po uvodnem pozdravu ravnatelja Maura Lebana je dijakom spregovorila profesorica Vanda Sever, ki ima za seboj dolgoletno in bogato izkušnjo kot profesorica italijanščine. Tudi letos je prijazno sprejela vabilo Mladinskega doma in dijakom razložila, kako poteka zrelostni izpit, in jim dala nekaj dragocenih nasvetov, s katerimi jih je želela tudi malo pomiriti, saj je mala matura prva preizkušnja, ki jo naši dijaki imajo na šolski poti.
V torek je psihoterapevt Bogdan Žorž vodil delavnici za dijake in za njihove starše. Dijakom je razložil, kako ohraniti koncentracijo pri učenju in premagati tremo pred izpiti. Staršem maturantov pa je spregovoril o tem, kako lahko svojim otrokom stojijo ob strani in jim na pozitiven način pomagajo pred to pomembno preizkušnjo in med njo.
Dijaki so ves teden pridno ponavljali šolsko snov, ki so se jo naučili med šolskim letom, zapolnili morebitne vrzeli in tako tudi sami preverili svoje znanje in tudi to, katero snov morajo še poglobiti. Ob koncu tečaja je sledila krajša slovesnost z g. Marijanom Markežičem, med katero so mali maturantje po trenutku zbranosti zaprosili za ohranitev notranjega miru pred izpiti in med njimi ter v ta namen prejeli poseben blagoslov.
Naj povemo še, da so bili vzgojitelji v Mladinskem domu na razpolago maturantom tudi v ponedeljek in torek za individualno ponavljanje.
Mladinski dom vošči vsem maturantom veliko uspeha na mali maturi in na preostali šolski poti!

V Mladinskem domu v Gorici so zadnji teden pouka organizirali pripravo na malo maturo, ki je bila namenjena tako gojencem Mladinskega doma kot tudi vsem dijakom tretjih razredov nižje srednje šole Ivana Trinka.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme