Uspešen projekt Zalet

Pred približno mesecem dni oz. konec junija se je končala športna sezona 2020/2021, ki je bila podrejena skupnemu nasprotniku vseh športnikov, a ne samo, koronavirusu. Kljub temu smo pri projektu Zalet, ki zaobjema vsa odbojkarska društva nekdanje tržaške pokrajine, zadovoljni z nastopi naših deklet in z delom, ki so ga trenerji opravili v telovadnicah.

Konec sezone je bil nadvse spodbuden za nadaljnje delo. Ekipa mladink je kronala štiriletni delovni ciklus s slavjem v finalu medpokrajinskega prvenstva U19, v katerem je premagala ekipo Eurovolleya. To je uspeh, ki je naši odbojki primanjkoval že celo desetletje. Pika na i pa je ob koncu sezone še vpoklic Petre Gulich na treninge mladinske reprezentance, ki so potekali v Milanu.

V ponedeljek, 19. julija, pa smo vstopili že v novo sezono. Po sestankih, ki jih je vodstvo projekta imelo s trenerji in odgovornimi, so bile začrtane smernice za naslednje sezone. Pred uradnim začetkom pa smo na srečanju vse predstavili igralkam in njihovim staršem.

Najprej je bila na vrsti špica projekta, to so igralke, ki bodo tudi v sezoni 2021/22 nastopile za Zalet-ZKB v deželni C-ligi. Predsedniki projekta Zalet smo se najprej zahvalili Martinu Maverju ne le za pravkar zaključeno sezono, ampak predvsem za uspešno delo v štirih sezonah. Igralkam smo naznanili zamenjavo na trenerski klopi. V prihodnji sezoni bo ekipo C-lige vodila Daniela Ciocchi, ki je prej bila pomožni trener. Tudi tokrat smo trenerja izbrali iz naših vrst in si tako prizadevamo za nadaljnje uspešno delo. Ciocchijevi bosta stala ob strani pomožni trener Nicholas Privileggi in Mario Ciac, ki bo skrbel za kondicijo naših igralk. S treningi bodo dekleta začela 25. avgusta v repenski telovadnici. Ogrodje ekipe bo ostalo nespremenjeno, razen nekaterih izjem, ki so se oddaljile zaradi študija in službe izven Trsta. V sozvočju z novim trenerjem bomo poskrbeli za nadomestitve, nove člane ekipe bomo izbirali predvsem iz naših mladih vrst. V prvo ekipo bomo vključili najperspektivnejše in najzaslužnejše mlade odbojkarice. Načrtujemo, če nam bodo zdravstvene norme dovolile, krajše priprave ob koncih tedna in nastop na turnirju Bazoviških žrtev.

Po srečanju z dekleti C-lige je bil na programu še sestanek z mladinkami projekta. Tu je vodstvo najprej podčrtalo pomen in smernice Zaleta. Po uvodu pa so bili na vrsti načrti za naslednje sezone. V sezoni 2021/22 bodo projekt sestavljale tri delovne skupine, ki bodo nastopale v prvenstvu U18 (2 ekipi), v prvenstvu U16, prav tako dve ekipi, in v prvenstvu prve divizije. Trenerji bodo Danilo Berlot, Martin Maver in Nicholas Privileggi. 22. avgusta se bodo predvidoma začele  skupne priprave – izbiro kraja in potek le-teh bomo prilagodili razmeram. Vsi navzoči so bili nad orisom programa zadovoljni in optimistično razpoloženi.

Vsi si želimo malo poletnega premora in oddiha v upanju, da bo nova sezona normalno izpeljana in da bodo vsa prvenstva izvedena do zaključka.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme