Tudi slovenski športniki na glas:  “Ostanite doma!”

Potem ko so večino športnih tekmovanj po svetu prekinili ali odpovedali zaradi koronavirusa, so se slovenski športniki oglasili preko socialnih omrežij in poudarili, kako je v tem trenutku pomembno, da ostanemo doma. Ljubitelje športa so nagovorili Goran Dragić, Jan Oblak, Luka Dončić, Anže Kopitar, Josip Iličić in drugi.

“Bodimo odgovorni, ostani doma!” sporoča navijačem vratar slovenske reprezentance in kluba Atletico Madrid, Jan Oblak, ki je minuli teden z Atleticom v ligi prvakov izločil ekipo Liverpool, lansko zmagovalko. 

Prav tako je zvezdnik Atalante Josip Iličić v težkih časih nagovoril Slovence in poudaril sporočilo, ki je v teh dneh ključno za varnost vseh državljanov – ostanite doma. Ilićić je izredno formo potrdil minuli teden na tekmi lige prvakov proti Valenciji, ko je dosegel vse štiri gole in si prislužil tudi naziv najboljšega igralca tedna. Žogo, ki jo je po “pokerju” nesel domov, je podaril bolnici v Bergamu, kot znak bližine in solidarnosti. “V Italiji čutimo posledice koronavirusa še toliko bolj kot drugod po svetu. Najhuje je v bolnišnicah, ki zaradi pandemije ne zmorejo več primerno oskrbovati vseh bolnikov s hudimi bolezenskimi znaki. Z mano je vse ok, ker želim ravnati odgovorno, ostajam doma. K enakemu ravnanju pa pozivam tudi vse v Sloveniji,” je zapisal Iličić na Instagramu.

Čudežni deček, Luka Dončić je skupaj s soigralcem pri Dallas Mavericks Dwightom Powellom posnel video, v katerem pozivata vse, naj ostanejo doma. Dejala sta, da bi bila sedaj v dvorani in da bi trenirala, da vsi pogrešajo košarko, navijanje, igranje, prijatelje, a če bomo upoštevali navodila, se bo kmalu vse to vrnilo.

Slovenska hokejska legenda Anže Kopitar je pojasnil, da je bila prekinitev lige NHL neizbežna in da so z družino doma naredili karanteno. “Ostanite doma, ostanite zdravi!”, je še dodal.

Tudi Goran Dragić, igralec ekipe Miami Heat in kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance, je objavil posnetek, kako igra nogomet na domačem vrtu, in ga pospremil s ključnikom #ostanidoma.

Goran Dragić, Jan Oblak, Luka Dončić, Anže Kopitar, Josip Iličić

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme