Trikrat Zdravljica v pol ure v čast izjemni Tini Maze

Najprej so ji slovensko himno zaigrali za današnjo zmago na veleslalomu na finalu svetovnega pokala, nato za mali veleslalomski globus, ob 13.30 pa, ko je visoko dvignila v zrak veliki kristalni globus, še za skupno zmago v pokalu.

Zbrala je rekordnih in neverjetnih 2414 točk v svetovnem pokalu, kar je 414 točk več od prejšnjega rekorda Hermanna Maierja iz sezone 1999/2000, letos drugouvrščeno Nemko Mario Höfl-Riesch pa je ugnala s kar 1313 točkami prednosti, kar je prav tako rekordno. Dosegla je 11 zmag in z rekordnimi 24 stopničkami v sezoni prav tako za dve uvrstitvi med prve tri prehitela Maierja.

Sezono je začela z oktobrsko zmago na ledeniku v Söldnu in jo končala s prvim mestom, 22. v karieri, na zadnji tekmi v Lenzerheideju. Tina Maze je zato tudi na prvem mestu po denarnih nagradah za uspehe v sezoni in je s 571.000 evri pred skupnim zmagovalcem med smučarji, Avstrijcem Marcelom Hirscherjem (463.000). Ob tem je presegla še številne druge mejnike in se dokončno zapisala v svetovno zgodovino alpskega smučanja in športa nasploh.

Tini Maze v čast so danes v ciljni areni v švicarskem Lenzerheideju v pol ure trikrat zaigrali slovensko himno Zdravljico.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme