Tish je navdušila na prvem uradnem koncertu v Gorici

Mlada in nadarjena pevka Tish je v četrtek, 25. julija 2019, privabila okoli tisoč poslušalcev v park vile Coronini Cronberg v Gorici, kjer je imela svoj prvi uradni koncert. Bil je namenjen domačim oboževalcem, ki so jo zvesto podpirali skozi celotno “pustolovščino”, ki jo je imela v italijanskem talent showu Amici, kjer jo je vzljubilo ogromno ljudi, pa tudi drugim ljubiteljem njene glasbe, ki so prišli na Drevored 20. septembra od drugod. Podelili so ji nagrado Tim music, kar je le formalno priznanje za dejstvo, da je postala ena izmed največjih mladih pevskih talentov v Italiji. Dogodek je organizirala goriška občina v sodelovanju z združenjem Smilevents. Pred začetkom večera je župan Rodolfo Ziberna navdušeno povedal, da je koncert dar za Gorico, mesto, v katerem je obetavna umetnica odrasla. Poleg tega je poudaril, da Gorica mora spodbujati rast mladih umetnikov.
Tish je psevdonim Tijane Borić, 18-letnice, ki se je rodila v Republiki srpski v Bosni in Hercegovini, a je večji del življenja preživela v Gorici. V glavnem je opravila slovenske šole v Gorici, in sicer osnovno šolo Fran Erjavec v Štandrežu, nižjo srednjo šolo Ivan Trinko in nato začela višjo šolo na tehniškem zavodu Žiga Zois. S športnimi dejavnostmi se je ukvarjala v ŠZ Olympia. Že od mladih nog ima opraviti z glasbo, saj je 8 let igrala violino (danes igra tudi violo, klavir, kitaro in ukulele), čeprav je bilo petje od nekdaj njena prva ljubezen. Preden se je prijavila na talent show Amici, je bila članica majhne glasbene skupine s prijatelji, Tish & chips. Nastopala je v barih in sanjala, da bo nekega dne zaslovela kot umetnica in bo glasba postala še bolj del njenega življenja. Danes so se njene sanje uresničile, saj je nastop zaznamoval začetek njene turneje po Italiji, ki se bo začela jeseni. Za glasbeno spremljavo je poskrbel 25-letni kitarist Eugenio Cattini, ki je nekatere pesmi tudi pel v duu z njo; po vsej verjetnosti jo bo tudi spremljal na turneji.
Mlada pevka je odpela nekaj pesmi, ki jih je sama napisala, kot so na primer Casino’ (njena do zdaj največja uspešnica), How can you live in You make me vomit (iz njenega prvega albuma, Tish, ki je izšel 17. maja letos), pa tudi pesmi drugih pevcev, ki jih je pela na televizijski oddaji, ki jo vodi Maria De Filippi. Ena največjih vzornic mlade goriške pevke je soul in jazz zvezda Amy Winehouse, ki ji je Tish na goriškem večeru poklonila eno izmed pesmi. (…)
Cel zapis v tiskani izdaji

Piše Samuel Devetak / Velika množica za mlado pevko v Coroninijevem parku

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme