Tina Maze očarala navijače v Ljubljani!

Za ogrevanje je v Ljubljani po poročanju STA najprej nastopila Neisha, športno-zabavno popoldne pa se je končalo s skupino Siddharta.

Izmed četverice slovenskih smučarskih junakov je manjkal le Marguč, ki je prek telefona pozval, da naj naj zanj in za njegove reprezentančne kolege navijajo tudi v sredo, ko bo v španski Sierri Nevadi tekma svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Primož Ulaga, predsednik SZS in nekdanji izvrstni skakalec, ter nekdanji skakalni as Primož Peterka, ki je pred Tino Maze edini osvojil veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu (1996/97 in 1997/98), pa sta nabito poln Kongresni trg ter prek televizijskih zaslonov tudi Slovenijo povabila na zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih konec tedna v Planici.

Osrednja zvezdnica je bila Mazejeva, ki je porabila kar nekaj časa, da je ob pomoči varnostnikov od avtomobila prišla do odra, kjer so se ob dobitnikih odličij z letošnjih SP zbrali tudi njihovi reprezentančni kolegi. Ti so ji pomagali, ko je z videoposnetkom v ozadju zapela svojo glasbeno uspešnico My Way is My Decision (Moja pot je moja odločitev), ki jo je posnela pred sezono, ko je med napornim vadbenim programom tlakovala svojo pot na športni Olimp. Veliki kristalni globus v njenih rokah je izjemno navdušenje izzval tudi med ljubitelji športa med sprejemom v slovenski prestolnici.

Tina Maze je v nedeljo, 17. marca, z zmago v veleslalomu na finalu svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju kronala izjemno sezono. Njej v čast so nato v ciljni areni med razglasitvami najboljših v pol ure trikrat zaigrali slovensko himno Zdravljico, najprej za zmago na veleslalomu na finalu svetovnega pokala, nato za mali veleslalomski globus, ob 13.30 pa, ko je visoko dvignila v zrak veliki kristalni globus, še za skupno zmago v pokalu. Zbrala je rekordnih in neverjetnih 2414 točk v svetovnem pokalu, kar je 414 točk več od prejšnjega rekorda Hermanna Maierja iz sezone 1999/2000, letos drugouvrščeno Nemko Mario Höfl-Riesch pa je ugnala s kar 1313 točkami prednosti, kar je prav tako rekordno. Dosegla je 11 zmag in z rekordnimi 24 stopničkami v sezoni prav tako za dve uvrstitvi med prve tri prehitela Maierja.

Množica ljudi se je v ponedeljek zvečer kljub dežju in snegu zbrala v središču Črne na Koroškem in navdušeno sprejela najboljšo smučarko minule sezone, ter njeno ekipo Team To aMaze, danes pa je Mazejevo v Vilo Podrožnik na kosilu gostil še predsednik slovenske vlade Janez Janša. S sprejemom na Kongresnem trgu v slovenski prestolnici se počasi končujejo sprejemi za Mazejevo, ki se bo po krajšem premoru pričela pripravljati na naslednjo, olimpijsko sezono.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je na ljubljanskem Kongresnem trgu pripravila sprejem za Tino Maze, Roka Marguča, Petra Prevca in Jakova Faka, ki so na svetovnih prvenstvih v sezoni 2012/13 osvojili medalje.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme