Tina Maze danes tretja, a za vedno med legende!

 

Tina Maze je v tej sezoni izboljšala dva rekorda avstrijske legende Hermanna Maierja iz sezone 1999-2000; 2000 točk je že pred časom krepko izboljšala, sedaj pa je z 23 uvrstitvami med prve tri v sezoni za ene zmagovalne stopničke prav tako pred Maierjem.

Po besedah Tine Maze ji je tretji posamični globus, slalomski, odneslo preveč popite kave med obema vožnjama. “Druga vožnja, hja, veliko sem zgrešila. Verjetno so živci naredili svoje. Bi jih pa verjetno obvladala, če se mi ne bi vrtelo v glavi, kot se mi je. Popila sem dve kavi preveč. Na startu in na cilju se mi je vrtelo v glavi … Delam take 'brezvezne' napake, ki me na koncu stanejo, že celo življenje je tako. V zadnjih sezonah jih je sicer malo manj, a jih še vedno naredim. Zgrešila sem v želji, da bi storila več, in naredila napako. Borila sem se po najboljših močeh, vendar tokrat ni šlo. Tudi jaz sem samo človek in delam napake,” je povedala Mazejeva.

Pred drugo, finalno vožnjo, je imela v skupnem slalomskem seštevku sedem točk prednosti pred Američanko Mikaelo Shiffrin, obenem pa je po prvi vožnji na prvem mestu pred njo vodila za 1,17 sekunde.

“V prvi vožnji sem veliko tvegala. Občutek sem imela, kot da sem trikrat skoraj zletela s proge. Mogoče tudi zato nisem tvegala v drugi vožnji toliko, da se mi ne bi kaj zgodilo. Slalom je pač taka disciplina, v kateri ne moreš preračunavati. Nisem bila dovolj 'freh', da bi lahko opravila dve suvereni vožnji, kot mi je to uspelo v prvi,”je Tina Maze povedala za Slovensko tiskovno agencijo.

Toda Tina Maze v tej sezoni ni veliko izgubljala, ampak je večinoma zmagovala in podirala rekord za rekordom ter se je tudi po besedah Gianfranca Kasperja, predsednika Mednarodne smučarske zveze, vpisala med legende športa. “Več kot ponosna sem zaradi letošnje sezone. Izjemna sezona in take rezultate je težko ponavljati v vseh disciplinah. Pri moških je to skoraj nemogoče, ker je konkurenca mogoče malo večja, pri ženskah pa je to nekoliko lažje narediti.”

Tina Maze bo letošnjo sezono svetovnega pokala končala kot skupna, veleslalomska in superveleslalomska zmagovalka, prva je tudi v kombinaciji, druga pa v smuku in slalomu. Po tretjem mestu je danes na finalu v Lenzerheideju dosegla nov rekord; s 23 zmagovalnimi stopničkami je zdaj najboljša vseh časov.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme