Teden Karitas 2023

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 27. 11. 2023 do nedelje, 3. 12. 2023. S Tednom Karitas bomo obeležili 33. letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »UPANJE ZA VSE.« s katerim drug drugemu vlivamo zaupanje, da obstajajo rešitve za izzive, probleme in težave. Upanje ni poceni tolažba, češ, bo že bolje. Nimamo pravice bližnjim dajati lažnega upanja, ki usodno zaznamuje človekovo pot. Velikokrat nas že človeška bližina, prijazna beseda in stisk roke navdajo z upanjem. Karitas v mnoge družine prinaša upanje v obliki hrane, plačila položnic, z nakupom šolskih potrebščin in kurjave. Pogovor in skupno iskanje rešitev pa je spodbuda in pomoč na poti v samostojnost. Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

Sreda, 29. 11. 2023: ROMANJE PROSTOVOLJCEV IN SODELAVCEV KARITAS NA SLOMŠKOVO PONIKVO 

Vseslovensko romanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas v Slomškovo Ponikvo v sredo, 29. 11. 2023. Ob 12ih bo potekala tradicionalna sveta maša za sodelavce in prostovoljce Karitas, ki jo bo vodil nadškof msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas. Veselje in delo vseh nas položimo na oltar in drug drugega spodbudimo, da naše delo, znanje, odprtost do sočloveka v stiski prenesemo v naše župnije. Sveto mašo bo neposredno prenašala RTS Maribor.

Po sveti maši bo ob 14:00 v dvorani E v Celju (poleg dvorane Golovec) skupna enolončnica za prostovoljce in sodelavce Karitas.

Sreda, 29. 11. 2023: 33. DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE

Ob 16. uri javna generalka dobrodelnega koncerta Klic dobrote.

Ob 20. uri dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na TV SLO I. program, Radiu Slovenja in Radio Ognjišče. Povabljeni smo, da vsak v srcu začuti, na kakšen način lahko pristopi k  sočloveku, še posebej tistim, ki so v stiski. Ob vsej materialni pomoči je izrednega pomena tudi bližina  prostovoljcev Karitas z vsako družino oz. posameznikom v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam.

V Tednu Karitas bo Slovenska karitas v sredo, 29. 11. 2023 organizirala dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v živo prenašala RTV Slovenija in Radio Ognjišče. Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek za družine v stiski. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 22.000 družin v stiski. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 445 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 9.700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Teden Karitas se zaključi z Nedeljo karitas, 3. 12. 2023, ko po vseh župnijah potekajo različni dogodki, sodelovanje sodelavcev Karitas pri maši in praznovanja.

Preberi tudi

Ne nazadnje vzgoja k sočustvovanju

Kristjani in družba

Dviganje in preoblikovanje človeka

Kristjani in družba

“Moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapustil?”

Kristjani in družba

Papež bo julija v Trstu

Aktualno

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme