Srečanje s papežem Frančiškom

Fotografije: © Vatican Media

Visita ad limina apostolorum škofov Škofovske konference iz Triveneta (CET)

“To sta bili dve uri vsestranskega dialoga v ozračju velike naklonjenosti in bratstva,” je sporočil beneški patriarh in predsednik Škofovske konference iz Triveneta (CET) Francesco Moraglia ob koncu avdience s svetim očetom Frančiškom, ki je potekala v zasebni knjižnici apostolske palače in v okviru obiska ad limina apostolorum. Obisk se je pričel v ponedeljek ter poteka v Vatikanu in italijanski prestolnici – kjer se nahajata grobova apostola Petra in Pavla. Škofje so v tem tednu imeli več srečanj z vatikanskimi dikasteriji, poromali so tudi v rimske bazilike. 

“Občutili smo bližino papeža,” nadaljuje v sporočilu patriarh, “dolgo smo se pogovarjali o naših deželah in naših cerkvah, o našem trpljenju in težavah, pa tudi o projektih, ki jih izvajamo. Bili smo navdušeni, saj nas papež res dobro pozna, kar nas je zelo razveselilo.”

“Tukaj smo, da bi potrdili svojo vero kot škofje iz Triveneta in skupaj s papežem,” je dejal tržaški škof Henrik Trevisi. “Lepo je bilo praznovati v cerkvi svetega Petra in se srečati s papežem, prav tako je bila lepa priložnost, da smo skupaj s papežem in odgovornimi različnih vatikanskih dikasterijev delili misli, izkušnje in razne vidike pastoralnega in cerkvenega življenja. Resnično edinstvena izkušnja, ki nam pomaga preverjati našo skupno pot. Verjamem, da nam je to srečanje dalo veliko upanja in da bomo še naprej moč evangelija prinašali vsem.”

Preberi tudi

Čudež molitve in hvaležnost

Kristjani in družba

Da zasijeta duša in telo

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme