Slovenski maturanti iz Argentine na obisku

“Zamejska dneva”, ki ju Knjižnica Dušana Černeta (KDČ) že tradicionalno prireja za slovenske maturante iz Argentine na potovanju po slovenskih krajih, bosta letos na vrsti v četrtek, 30. junija, na Tržaškem, v petek, 1. julija, pa na Goriškem. Pravzaprav gre za dva polovična dneva, ker je skupina RAST 51 (to je 51. Roj abiturientov srednješolskega tečaja Ravnatelj Marko Bajuk), ki je ravno dospela v Ljubljano, vpeta v zelo zahteven niz srečanj, nastopov, obiskov in pa intenzivnih tečajev slovenščine. KDČ pa z veseljem vsakokrat ugodi želji slovenskih vzgojiteljev v Buenos Airesu, da jim omogoči vsaj bežen vpogled tudi v naše razmere.

Tokratno RAST sestavlja 6 deklet in 6 fantov, ki jih spremljajo Pavel Brula, Andrejka Selan Vombergar in Marko Koželnik.

V četrtek dopoldne bodo mladi gostje obiskali nekaj značilnih točk na Tržaškem in se pri kosilu srečali z nekaterimi predstavniki našega mladinskega, verskega, kulturnega in političnega življenja.

V petek popoldne, ko bodo na Goriškem, jih bosta med drugim v Števerjanu sprejela županja Franca Padovan in podžupan Marjan Drufovka. Ob 19. uri bodo pri maši v župnijski cerkvi, med katero bo pel otroški pevski zbor F. B. Sedej, takoj za tem bodo imeli svoj krajši nastop z naslovom Dve domovini, eno samo srce, na katerega je naša javnost prisrčno vabljena.

“Na sliki: skupina RAST 51 pred odhodom z letališča v Buenos Airesu. Levo in desno od maturantov predstavniki Srednješolskega tečaja in spremljevalci na potovanju)

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme