Slovenijo pobelil prvi sneg!

Prvo sneženje letošnje jeseni je najobilnejšo snežno odejo pustilo na območju Osrednje Slovenije, Posavja ter Dolenjske s Krško kotlino, kjer je ponekod tudi po nižinah zapadlo okoli 10 centimetrov snega, poroča Slovenska tiskovna agencija. Nekaj centimetrov snega je zapadlo tudi na Štajerskem in Koroškem, manj pa na Gorenjskem ter v Ljubljani in Mariboru.

Izdatnejša snežna odeja je v osrednjem delu države zlasti nad 500 metri nadmorske višine, kjer je zapadlo med 15 in 20 centimetrov snega.

Približno toliko snega je padlo tudi v višjih predelih Posavja, po nižinah pa je največ snega padlo na Dolenjskem s Krško kotlino. Na Celjskem je snega med pet in 10 centimetrov, približno toliko tudi na območju Prlekije, manj pa ga je na Gorenjskem. Nekaj centimetrov je padlo tudi v prestolnici Ljubljani in v Mariboru. Na območju med Postojno in Istro pa je deževalo.

Sneženje je povsod po državi zdaj že ponehalo, a kot napovedujejo, bodo popoldne večji del Slovenije spet zajele rahle snežne padavine. Te bodo ponehale v ponedeljek dopoldne, predvidoma pa ne bo zapadlo veliko novega snega.

Večji del Slovenije pobelil prvi sneg, ki je povzročil že kar nekaj težav, od danes naprej, 28. oktobra, pa je v Sloveniji treba imeti avto opremljen z zimskimi gumami ali pa zimske verige v avtomobilu!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme