Slovenci so uspešno zbrali že 6 kolajn

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju

Slovenci so na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu zbrali že 6 kolajn in zasedajo 5. mesto na lestvici med državami, ki jo vodi nedosegljiva Norveška s 24 kolajnami. Sicer bi bila  po številu zbranih medalj Slovenija druga, toda Švedska, Nemčija in Avstrija so zbrale več zlatih oz. srebrnih kolajn, Slovenija pa ima štiri bronaste.

Najboljša slovenska športnica lanskega leta Anamarija Lampič, ki je predčasno osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu, 

je prva osvojila “slovensko” medaljo na svetovnem prvenstvu, in sicer bronasto v smučarskem teku. Slovenka Ema Klinec je na uvodni tekmi smučarskih skakalk poskrbela za zgodovinski dosežek. Dvaindvajsetletnica, druga po prvi seriji, je po napetem boju ugnala vso konkurenco in osvojila zlato. Dan po zgodovinskem dosežku so slovenske smučarske skakalke Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec v ekipni tekmi dodale v zbirko odličij še srebro.

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (261,5 točke) pa je na srednji napravi prikazal odlična nastopa in osvojil bron.

V nedeljo, 28. februarja, sta Anamarija Lampič in Eva Urevc v finalu ekipne tekme v smučarskem teku osvojili bronasto medaljo. Zmagali sta Švedinji Maja Dahlqvist in Jonna Sundling, drugi sta bili Švicarki Nadine Fähndrich in Laurien van der Graaff. Slovenki sta zaostali 3,46 sekunde, a dodali pomembno kolajno v slovensko zbirko. Žal so bili prav v nedeljo pod pričakovanji slovenski skakalci v mešani ekipni tekmi. Nika Križnar, Bor Pavlovčič, Ema Klinec in Anže Lanišek so bili med favoriti, a so se uvrstili na četrto mesto, v točkovanju zelo oddaljeni od stopničk.

Na zadnji tekmi za smučarske skakalke (3. marca) so se spet izkazale Slovenke. Nika Križnar je osvojila bron in tako šesto medaljo za slovenski tabor. Ema Klinec je tekmo končala na 6. mestu, Urša Bogataj je bila 11., Jerneja Brecl pa 16. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme