Sloga Tabor bo lovila obstanek v B ligi

Odbojkarska prvenstva so pri obratu boje, za nami je polovica tekmovanj. Kakšna je bila plovba po tej prvi stranici za naše šesterke?
Moška B liga. Sloga Tabor Televita, o kateri smo v prvem delu prvenstva že marsikaj zapisali, je sklenila jesenski del pri pičlih 9 točkah. Za sabo ima zgolj dve moštvi, ko bi se liga končala danes, bi jo čakale dodatne tekme za obstanek. Nič ni izgubljenega, konkurenti za neposredno rešitev brez dodatnih nadlog so na dosegu roke, vendar potreben bo preobrat, nujna je takojšnja reakcija. Nedvomno so potek prvenstva za belo-rdeče trenerja Gregorja Jerončiča, ki si je v določenem trenutku spet moral obuti telovadne copate, krojile odsotnosti, nazadnje zvezdnika Biribantija, še prej kapetana Kanteta in drugih igralcev. Mladi so po eni strani pozitivna nota, saj so dokazali, da so lahko na igrišču tudi v tako zahtevni, tretji državni ligi. Toda Sloga Tabor potrebuje zmage (doslej je točke zbrala na samo štirih tekmah) in potrebuje na parketu preverjeno peterko, ki lahko naniza vrsto uspehov in zajamči klubu mirnejšo pomlad.
Moška C liga. Olympia in Sloga Tabor Coselli sta prvi del sklenila v zlati sredini, Tržačani so peti, Goričani sedmi. Trener slogašev Ambrož Peterlin upravlja mešanico starejših in mlajših odbojkarjev, Olympijin krmar Robert Makuc pa vzgaja mlado postavo brez veteranov. V skupini prednjačijo furlanske ekipe, slovenski moštvi pa lahko ciljata na mesto tik za njimi.
Moška D liga. Uprava Sloge Tabor je med prvenstvom izpisala mlado moštvo iz lige zaradi težav z igralskim kadrom. Val pa zaseda četrto mesto in se poteguje za visoke položaje na lestvici, pa čeprav menda ni zrel za sam boj za napredovanje.
Ženska D liga. Dekleta imamo le še v četrtoligaški konkurenci, našo odbojko tu zastopata Zalet (Trst) in Mavrica/Arcobaleno (Gorica). Oboji odlično delajo z zelo resnima trenerjema (Bosich in Zoran Jerončič), kot smo že večkrat omenili, pa je bil prvi del sezone zgolj ogrevalne narave. Zdaj pa gre zares. Obe zamejski ekipi sta zelo mladi. Zaletovke so bile prve po jesenskem delu in so s pravo nogo z januarjem začele tudi nastope v D skupini. Koliko je ura, bo jasno že v prihodnjih tednih. Napredovanje sicer naj ne bi bilo v načrtih gibanja Zalet, videli pa bomo, kje je mesto deklet. Neznanko v bistvu predstavljajo tudi Goričanke, ki bodo v prvi vrsti skušale ohraniti D ligo, s poklicnim trenerjem pa si bodo nedvomno nabrale tudi prepotrebne kilometrine, znanja in izkušenj za prihodnost.
HC

Prvi del odbojkarskih tekem je za nami

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme