Slavila je štandreška predstava Zbeži od žene

Tekmovalni festival, XX. Novačanova gledališka srečanja, ki jih prireja Kulturno umetniško društvo Zarja Trnovlje Celje, smo pred nedavnim že bežno omenili, saj je na prvem dnevu tega festivala ljubiteljskih gledaliških skupin iz Slovenije in tujine, 19. oktobra 2012, nastopil dramski odsek Prosvetnega društva Štandrež s svojo lanskoletno uspešnico, komedijo Rayja Cooneyja Zbeži od žene, ki se še pogosto pojavlja na raznih odrih v dinamični in domiselni režiji Jožeta Hrovata. Božidar Tabaj je bil na večeru za vlogo detektiva Porterhouserja razglašen za najboljšega igralca večera. Jubilejna Novačanova gledališka srečanja v organizaciji KUD Zarja Trnovlje, ki ima za seboj 70 let bogate umetniške poti, so ponudila v tekmovalnem programu, od 19. oktobra do 24. novembra, pet predstav ljubiteljskih gledaliških skupin z raznih koncev Slovenije in našega zamejstva, pa še predstavo izven programa Goli pianist ali Mala nočna mora, ki jo je uprizorila domača dramska skupina. Ta vsako leto pripravlja po eno predstavo za odrasle, otroke in mladino.
Sodelujoče predstave v tekmovalnem sporedu so si zaslužile pohvalo in aplavz, a le ena je še posebno navdušila in osvojila srca gledalcev: naziv in plaketo za najboljšo predstavo po oceni občinstva je na jubilejnih Novačanovih gledaliških srečanjih 2012 prejela predstava Zbeži od žene v režiji Jožeta Hrovata in izvedbi dramskega odseka PD Štandrež. Potem ko je s svojim vrtoglavim ritmom in neštetimi zabavnimi trenutki v zelo dobri igri nastopajočih omrežila že ničkoliko gledalcev in prejela kar nekaj nagrad, je ujela v svoje komedijske pasti še gledalce na Celjskem.
S ponosom lahko ugotavljamo, da imamo na Goriškem tako dobro ljubiteljsko gledališko skupino s skoraj petdesetletno dramsko tradicijo, ki s svojimi gostovanji po Sloveniji prinaša gostiteljem tudi košček naše Goriške in prispeva k boljšemu poznavanju slovenske narodne prisotnosti v Italiji, ki je žal v naši matični domovini marsikje še pomanjkljivo.

IK

XX. Novačanova gledališka srečanja

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme