Še tretja dvojna zmaga!

Tokrat slavil Pogačar. Roglič drugi, Bernal izgubil 7 minut in 20 sekund

Slovenska kolesarska asa Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Primož Roglič (Jumbo-Visma) sta dosegla še tretjo dvojno zmago na letošnji dirki po Franciji. Obenem je nizozemsko moštvo, za katero vozi Roglič, zlomilo lanskega zmagovalca Kolumbijca Egana Bernala (Ineos Grenadiers), ki je izgubil sedem minut in 20 sekund.

Bernal je imel težave že na izjemno strmem vzponu na Fromentel, ko je komajda zadržal stik s skupino favoritov, medtem ko je ritem narekoval član Jumbo-Visme, Belgijec Wout Van Aert. Tom Dumoulin je narekoval hiter tempo vse do zadnjega kilometra, v njem pa je Roglič napadel. Toda tokrat so ga sledili Pogačar, Richie Porte (Trek-Segafredo), Miguel Angel Lopez (Astana) in Sepp Kuss (Jumbo-Visma). Po napadu Pogačarja pa je bilo jasno, da je bil danes najmočnejši prav najmlajši med favoriti, ki je z dodatnimi štirimi sekundami zmanjšal zaostanek za svojim rojakom v boju za rumeno majico.

Tretje mesto v etapi je osvojil Porte. Pogačar zdaj za Rogličem zaostaja 40 sekund, tretji pa je Rigoberto Uran (EF Pro Cycling), ki zaostaja minuto in 34 sekund.

V ponedeljek bo na Touru prost dan, mobilno zdravstveno osebje pa bo opravilo še tretje teste na novi koronavirus.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme