SCGV Komel, novosti v zborovski “piramidi”

Tradicionalni pevski teden, ki več let združuje mlade pevce Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel iz Gorice, bo letos potekal od 25. do 29. avgusta v koči sv. Jožefa v Žabnicah. Namenjen je fantom in dekletom od 11. do 16. leta, ki bi radi sodelovali v dekliški skupini oz. v mladinskem zboru Emil Komel.
V sklopu šolske zborovske “piramide” so vsakoletni pevski delovni oddihi zelo priljubljeni in produktivni, kajti glavnino svojega letnega programa si skupina pevcev pripoje prav na teh intenzivnih vajah.
Da bi čim bolj bogato delovanje ponudili vsem mladim ljubiteljem zborovskega petja, so na šoli Komel v prihajajočem šolskem letu razširili učni kader in si med zborovodji razdelili funkcije. Na sedežu v Gorici bosta nova sodelavca Mirko Ferlan in Mateja Černic, ki sta izkušena in prepoznavna dirigenta ter zelo aktivna z mladimi skupinami v domačem in širšem prostoru. Mirko Ferlan bo vodil skupino deklet, ki obiskujejo 2. in 3. razred višje šole, medtem ko bo Mateja Černic vodila Mladinski zbor Emil Komel, v katerem pojejo otroci od 11. (končan 5. razred osnovne šole) do 14. leta (končan 1. razred višje šole).
Dolgoletna zborovodja Damijana Čevdek in David Bandelj bosta nadaljevala svoje delo z otroškim oz. mešanim mladinskim zborom Emil Komel.
Na pevskem tednu v Žabnicah bodo, poleg novih zborovodij, sodelovali tudi drugi profesorji šole in animatorji, da bi učencem, ki že obiskujejo tečaje zborovskega petja, in drugim, ki se bodo prvič približali skupinam, nudili čudovito izkušnjo večglasnega petja, ustvarjanja lepih harmonij z glasovi in instrumenti, sprehodov v očarljivi naravi ter ustvarjanja in utrjevanja prijateljskih vezi.
Rok prijave 2. 8. 2019 – Več informacij tudi za š. l. 2019/20 na tajništvu SCGV Emil Komel: tel. št. 0481 532163, mail info@emilkomel.eu

Tradicionalni poletni pevski teden z novima dirigentoma bo letos v Žabnicah

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme