Projektno vodenje in pridobivanje finančnih sredstev

V sklopu izobraževalnega programa Spretno(ra)sti Mladinski dom in Slov.I.K. prirejata predavanje Projektno vodenje in pridobivanje finančnih sredstev, ki bo v sredo, 13. marca, v dvorani ZKB na Opčinah (Ul. del Ricreatorio 2).

Predavanje, ki bo trajalo od 17. ure do 19.30, bo vodil mag. Matteo Feruglio. Feruglio je diplomiral iz političnih ved na Univerzi v Trstu in kasneje magistriral iz mednarodnih odnosov na Univerzi v kraju Groningen na Nizozemskem. Od leta 2010 se profesionalno ukvarja z razvojem in vodenjem evropskih in drugih projektov. Zaposlen je bil sprva v neprofitnem sektorju, nato je prešel v gospodarstvo, kjer je dejaven še danes. Trenutno je vodja projektne pisarne na Slovenskem deželnem gospodarskem združenju in se ukvarja s čezmejnimi projekti in drugimi projekti ki podpirajo inovacije, čezmejno poslovanje in prost pretok delovne sile, kot tudi s projekti za neprofitne organizacije slovenske narodne skupnosti v Italiji.

Na predavanju bodo poslušalci prišli v stik z aspekti, ki so ključnega pomena pri pripravi in vodenju projektov. Spoznali bodo življenjski cikel projekta, od idejne zasnove do njegovega izvajanja vse do preverjanja uspešnosti. Predavatelj bo razkril še nekaj enostavnih trikov, s katerimi si lahko pomagamo pri sestavi bodisi enostavnih kot zahtevnejših projektov. Nazadnje bo govora še o pomenu strategij, orodij za nadziranje dejavnosti in uspeha in o vplivu človeškega faktorja na uspešnost raznih pobud.

Udeleženci, ki se bodo udeležili vsaj štirih od šestih delavnic, bodo ob koncu pridobili potrdilo o opravljenem usposabljanju s področja Razvoja osebnih kompetenc in veščin vodenja.

Prijave so na voljo na www.spretnorasti.org.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme