Primož Krečič osebnost Primorske 2021!

Zlato jabolko za Osebnost Primorske za leto 2021 je 13. januarja 2022 prejel koprski župnik Primož Krečič, ki je z neutrudno ekipo zanesenjakov uresničil sanje o umestitvi novih orgel v koprski stolnici. Sklepna prireditev je potekala v obliki posebne oddaje iz prenovljenega radijskega studia Hendrix Regionalnega RTV centra Koper – Capodistria.

Primož Krečič je kot izjemna in karizmatična osebnost s svojo vizijo, povezovalnostjo, vztrajnostjo in s svojo neutrudno ekipo uresničil sanje vseh, ki so si želeli in prizadevali za pridobitev edinstvenega instrumenta, orgel znamenite züriške dvorane Tonhalle. Ni se ustrašil tveganja, nepredstavljivih stroškov, niti nasprotujočih si mnenj. Okrog sebe je zbral somišljenike, sodelavce in vse, ki so lahko kakorkoli prispevali k uresničitvi cilja. Danes na izjemno estetsko in slogovno prefinjeno obnovljenem koru stoji veličastna kraljica instrumentov – pridobitev ne le za Koper, temveč tudi za širšo slovensko in tujo kulturno javnost, so organizatorji zapisali v predstavitvi kandidata. Krečič je ob tem prejel zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

Akcijo, v kateri so bralci, poslušalci in gledalci izbirali med primorskimi osebnostmi z obeh strani meje, ki so na najrazličnejših področjih ustvarile prepoznavne presežke, skupaj organizirajo Radio Koper, Primorske novice, Primorski dnevnik, Deželni sedež RAI za Furlanijo – Julijsko krajino in TV Koper – Capodistria.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme