Primorska poje 2018 na Goriškem

V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Zveze pevskih zborov Primorske, Zveze slovenskih kulturnih društev v Italiji, Zveze slovenske katoliške prosvete iz Gorice in Zveze cerkvenih pevskih zborov iz Trsta se je v petek, 2. marca 2018, začela 49. zborovska revija Primorska poje, na kateri se bo zvrstilo 32  koncertov v različnih krajih Primorske z več kot dvesto pevskih zborov. Letošnja priljubljena in najbolj množična revija je posvečena 200. obletnici rojstva Miroslava Vilharja, 140. obletnici rojstva Vinka Vodopivca in 50. obletnici smrti Brede Šček. Na Goriškem, Tržaškem in v videmski pokrajini bo 11 koncertov, od teh bodo trije v cerkvenih prostorih.

V videmski pokrajini bo Primorska zapela v nedeljo, 18. marca, v večnamenski dvorani v Sovodnjah in v občinskem Kulturnem centru na Trbižu, kjer bodo nastopili zbori iz Primorske in Koroške, ter v Zavarhu v nedeljo, 22. aprila, v cerkvi sv. Florjana.

Na Goriškem bodo štirje koncerti, in sicer: 16. marca v cerkvi sv. Andreja ap. v Štandrežu, 18. marca v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici, 6. aprila na sedežu društva Kremenjak v Jamljah in 14. aprila v domu Andreja Budala v Štandrežu.

Na Tržaškem je bil prvi koncert 2. marca v Marijinem domu v Trstu, nato 3. marca v cerkvi sv. Marije Magdalene v Bazovici, 25. marca bo v KC Anton Ukmar-Miro v Domju ter 15. aprila v Kulturnem domu Prosek-Kontovel na Proseku.

Zveza slovenske katoliške prosvete bo organizirala koncerta v Štandrežu in Gorici ter sodelovala pri koncertu na Trbižu. V cerkvi sv. Andreja ap. v Štandrežu bo nastopilo pet zborov, ki se bodo predstavili s sakralnim programom in sicer: Mešani pevski zbor duhovne sekcije A.M.Slomšek iz Zagreba, Mešani pevski zbor Georgios iz Pirana, Mešani pevski zbor Sv. Jernej z Opčin, Mešani pevski zbor Jacobus Gallus iz Trsta, Komorni zbor Grgar – Nova Gorica. Soorganizator koncerta je PD Štandrež. V Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici pa bo nastopilo sedem zborov: Učiteljski pevski zbor OŠ Pivka, Mešani pevski zbor Encijan iz Pulja, Ženski pevski zbor Kras z Opatjega sela, Moški pevski zbor Kras z Opatjega sela, Nonet Primorsko z Mačkolj, Mešani pevski zbor Košana ter Ženska vokalna skupina Barkovlje in Glasbena kambrca. Soorganizator koncerta bo MePZ Lojze Bratuž.

Primorska poje se bo končala v nedeljo, 22. aprila, v cerkvi sv. Florijana v Zavarhu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme