Prijateljsko brez meja tudi v športu

Tudi letos je Tekaško društvo Bovec priredilo tekmovanje za šolarje nižjih srednjih šol Atletika brez meja, ki se ga že vrsto let udeležujejo tudi otroci iz Benečije. Športni dan na bovškem letališču je z otroško razigranostjo in brezhibno organizacijo pokazal najlepši obraz Posočja in sosednjih krajev.
V finalnem tekmovanju, ki je potekalo 14. oktobra, so se tekmovalci preizkusili v metu vorteksa, poligonu, teku na 150 metrov, metu krogle, skoku s palico in štafetnem teku na 50 metrov. Prijateljsko vzdušje, ki ob tekmovalni žilici predvsem združuje, je uvodoma potrdil tudi bovški župan Siniša Germovšek: “Le kdo bi se ne veselil take družabne prireditve, kjer mladost prav žari in kjer je najlepše prijateljevanje brez meja”! Njegove besede je potrdil tudi župan občine Dreka Miha Koren. Na vprašanje, kdaj bodo prireditev imeli v gosteh v Špetru, je učitelj Igor Tull odgovoril, da “za zdaj ni za to nikakršnih pogojev”. Težave so že pri osnovnem učenju, saj so razredi trenutno razdeljeni v različnih poslopjih. Tako prireditev bi morala podpreti občinska uprava in špetrskemu županu do sedaj to ni uspelo.
Glede tekmovalnih rezultatov naj povemo, da se je ekipa iz Benečije, ob spremstvu učitelja telovadbe Mattie Cendoua, uvrstila v zlato sredino med ekipami.

Športno tekmovanje Tekaškega društva Bovec

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme