Šport

Pri Krasu zdaj v ospredju dečki

Pri Krasu zdaj v ospredju dečki

Zgonik / Tradicionalni namiznoteniški pokal

Zadnji konec tedna v avgustu je v Zgoniku kot vsako leto potekal tradicionalni Pokal Kras v namiznem tenisu v organizaciji Športnega krožka Kras. Tokrat so obhajali 35-letnico mednarodne prireditve, ki je bila zgodovinsko posvečena ženskim članskim vrstam, od lani pa je namenjena fantom, mladincem do 15. leta (tokrat letniki 2003 in mlajši). Tudi letos so imeli v gosteh kakovostne postave iz raznih evropskih držav, iz Slovaške, z Malte, iz Bosne in Hercegovine, Slovenije ter Hrvaške. In prav zagrebški Tis se je odlikoval po najbolj dovršenih nastopih svojih varovancev. Med osmimi sodelujočimi moštvi je zasedel prvo mesto na ekipni lestvici, posamično pa je slavil njegov član Bruno Petek. Po oceni športne vodje Krasa Sonje Milič so mladi Hrvati pokazali daleč najboljšo pripravo tako s tehničnega vidika kot s telesne plati.
Turnir je po novem domena moških, tudi ker ima Krasov pogon zdaj bolj perspektivno garnituro dečkov. Salvatore Coppolino se je na turnirju posameznikov prebil do polfinala, ekipno pa je domača vrsta slovaškega trenerja Dušana Mihalke pristala na petem mestu. Pokala se je udeležil tudi Krasov najstnik Matteo Parenzan, ki je paraolimpijski mladinski državni reprezentant. Moška Krasova članska ekipa bo v novi sezoni v pomlajeni zasedbi tekmovala v C1 ligi, prva postava deklet pa v B ligi. Tu se za zeleno mizo vračata izkušeni Eva Carli, ki je lani nastopala v A2 za klub Alfieri di Romagna, in Martina Milič, ki je lani mirovala. Od zamejskih igralk bo tako letos na prvoligaški sceni igrala le veteranka Ana Bržan, ki bo v Norbellu na Sardiniji med drugim tudi trenerka mladinskih ekip. V zgoniškem taboru pa se že nekaj tednov vneto pripravljajo na začetek ligaških nastopov in ostalih tekmovanj za mladinske vrste, v športno-kulturnem središču so imeli tudi poletni športni kamp za otroke.
Pokal Kras je ugledna namiznoteniška prireditev, na kateri so svojčas nastopale tudi olimpijke, od Italijank naj omenimo zlati par Castelgoffreda Arisijevo in Negrisolijevo, pa številne druge. Vsebine so se danes s preusmeritvijo dogodka na mlade sile hočeš nočeš spremenile, tridnevni boji pa so se vsekakor potekali na visoki ravni in turnir je bil koristen za vse sodelujoče. Podelitve priznanj na sklepnem nagrajevanju sta se udeležila tudi odbornik za šport in kulturo zgoniške občine David Pupulin in predsednik deželne namiznoteniške zveze Diego Derganc, pobuda pa je potekala pod pokroviteljstvom Združenja slovenskih športnih društev v Italiji.
HC

10.09.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!