Predstavitev Teologije telesa za mlade

V dvorani Glasbene šole Rakovnik na Rakovniški ulici 6 v Ljubljani bo v četrtek, 20. septembra 2012, ob 19. uri potekala predstavitev učbenika in priročnika za voditelje z naslovom Teologija telesa za mlade. Kulturni dogodek, ki bo poleg informativnega in vizualnega zajemal tudi pričevanjski vidik, bo obogaten z glasbenimi točkami. Pri njegovi pripravi bodo poleg založbe Emanuel in Družine (knjigi sta izšli v njunem sozaložništvu), sodelovali tudi predstavniki Društva SKAM, Zavoda iskreni.net in Slovenskega katehetskega urada.

Teologija telesa za mlade avtorjev Briana Butlerja ter Jasona in Crystaline Evert je prvi program učenja teologije telesa, prilagojen mladim, posebej najstnikom. Gre za večplasten program, sestavljen iz dvanajstih poglavij, ki ga lahko uporabljamo na mnoge načine in v različnih oblikah. Mladim pomaga razumeti, kakšen je Božji načrt za njihovo telo, spolnost in odnose, ki jih živijo. Do razumevanja enkratnosti in veličine, za katero so bili ustvarjeni, jih pripelje na podlagi velikega števila konkretnih zgodb, pričevanj, primerov iz mladim znanega družbenega okolja, nalog in molitev. Program temelji na učenju teologije telesa, ki ga je razvil papež Janez Pavel II. (1978–2005).

Dodatne informacije: info@zalozba-emanuel.si

V četrtek, 20. septembra, ob 19. uri v Ljubljani. Učbenik in priročnik je izšel v sozaložništvu založbe Emanuel in Družine.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme