Požar pod Sveto Goro so uspešno pogasili

Sobota, 4. avgusta 2012

Požar, ki se je pred dvema dnevoma vnel na težko dostopnem terenu na Sveti Gori pri Novi Gorici, so gasilci pogasili, je za STA povedal poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan. Po njegovih besedah ni več videti niti dima, domača gasilska društva pa še pregledujejo in čistijo pogorišča ter uničujejo žarišča. Zgorelo je od 80 do 90 hektarov gozda. Po informacijah, ki jih je Šestan dobil ob 9. uri, ponovnih izbruhov ognja na Sveti gori ni bilo, zato okoli 40 gasilcev, ki jih je še ostalo na pogorišču, ne potrebuje več dodatne pomoči. 

Petek, 3. avgusta 2012 – Požar, ki je v četrtek izbruhnil na Sveti Gori v občini Nova Gorica, je gasilcem s pomočjo italijanskega helikopterja, letala canadier in dveh helikopterjev Slovenske vojske uspelo pogasiti skoraj v celoti. Kot je za Slovensko tiskovno agencijo pojasnil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan, ponekod na tleh še zmeraj tli, zaradi česar bo tam ponoči straža gasilcev. Po besedah Šestana je danes pri gašenju požara sodelovalo okoli 100 gasilcev, veliko vlogo pa je odigralo letalo canadier, ki je vodo zajemalo v Jadranskem morju in imelo nalet na vsakih 12 minut.

Požar je trenutno skoraj pogašen, so pa ostala še nekatera mesta, kjer še zmeraj tli, zaradi česar bo ponoči teren varovalo okoli 40 gasilcev, je še pojasnil Šestan. Največjo težavo pri gašenju je po njegovih besedah predstavljala nedostopnost terena, zato so pri gašenju najbolj pomagala letala.
 

Sto gasilcev, tri helikopterji in italijansko letalo je dva dni gasilo požar pod Sveto Goro. Po zadnjih vesteh so ogenj pogasili, bodo pa še nadzorovali pogorišče.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme