Pohod po Otmarjevi poti 2018

Pohod po Otmarjevi poti -iz Podrage na Štjak, mimo desetih cerkva – bo v soboto, 13. januarja 2018. Začetek ob 6. uri v cerkvici sv. Urbana, ki stoji ob cesti v Podrago, približno 200 m od magistralne ceste Ljubljana-Nova Gorica (odcep za Podrago je med Podnanosom in Vipavo). Ob cerkvici sv. Urbana je možno parkirati avtomobile.

V podraški župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata bo približno ob 6.30 uri sv. maša za pokojnega g. Otmarja Črnilogarja, slovitega duhovnika, profesorja latinščine in grščine ter filozofije, odličnega poznavalca in prevajalca Svetega pisma (med 1980-1996 je prevajal Mdr, Sir, 1 Kor, 2 Kor, 1 Tim, 2 Tim, Tit, Heb, 1Pt, 2 Pet, 1Jn, 2Jn, 3 Jn, Jud), ki je bil tudi navdušen planinec in v letih 1967-1972 predsednik Planinskega društva Vipava. Njegova je ideja za pot iz Podrage na Štjak, ki se vije mimo desetih cerkva, zaradi česar so jo poimenovali Otmarjeva pot. V letu 2006 mu je Občina Vipava v Podragi postavila spomenik. V letu 2013 je pri Celjski Mohorjevi družbi izšla knjiga z naslovom Otmar Črnilogar: človek mnogih talentov.

Zahtevnost pohoda po Otmarjevi poti: pohod bo trajal približno pol dneva (12 ur); po »Jakobovi poti« se bodo udeleženci vrnili v Podrago predvidoma okoli 18. ure. Otmarjeva pot je zelo prijetna za hojo, večinoma poteka po stezah in kolovozih. Zahtevna je zaradi dolžine (okoli 25 km) in zaradi vzponov in spustov. Zahteva dobro kondicijsko pripravljenost.

Opomba: pohodnik se udeleži pohoda na lastno odgovornost!

Oprema: Planinska, pohodniška… S seboj imejte tudi čelno svetilko, hrano in pijačo.

Organizator: Peš romanje organizira Planinsko društvo Vipava v sodelovanju z župnijo Podraga in KS Podraga.

Informacije: Leon Kodre, tel.: 05/ 366-501-73 (zvečer)

V primeru izredno slabega vremena bo pohod odpadel!

V soboto, 13. januarja 2018, začetek ob 6. uri

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme