Pastirček vabi na predstavitev treh novih knjig 

Walter Grudina: NAPAKE IN SPAKE PROČ! POMAGAJMO PACKOTU!
Knjiga je izbor Packovih stripov, ki že nad dvajset let izhajajo v mesečniku Pastirček in so napisani v svojevrstni spakedranščini ali “packovščini”, kot je njegovo izražanje v spremni besedi poimenoval David Bandelj, tj. v spletu spakedrank, ki nastajajo iz mešanice italijanščine in slovenščine. Stilno izdelana figura Packa je nastala izpod iznajdljivega peresa ilustratorja in grafika Walterja Grudine in njegovi stripi so pravi pripomoček pri učenju in obvladanju slovenskega jezika. Knjiga je izšla v zbirki Pastirčkova knjižnica z zaporedno številko 25 in na 64 straneh prinaša ravno toliko stripov, s katerimi želi tudi Packo na svoj pristen način obeležiti 70-letnico izhajanja revije Pastirček.

Lučka Susič: MALI GLEDALIŠKI VRTILJAK / Ilustracije: Matej Susič 

Knjiga s podnaslovom Pet prizorčkov za vse priložnosti je izšla izpod peresa tržaške avtorice Lučke Susič, poznane predvsem v zamejskih ljubiteljskih gledaliških krogih. Igrice so vezane na posebne priložnosti in praznovanja, kot sv. Miklavž, Božič, Materinski dan, in so namenjene otroškim dramskim skupinam. Z vrsto navihanih in hudomušnih likov je junake tega pisanega vrtiljaka ilustriral Matej Susič. Knjiga je izšla ob 70-letnici mladinske revije Pastirček v Pastirčkovi knjižnici z zaporedno številko 24 in kot tretja v zbirki Pastirčkov oder.

Miroslava Leban: MEDVED ZOBOZDRAVNIK / Ilustracije: Vesna Benedetič

Nova knjiga tržaške mladinske pisateljice Miroslave Leban prinaša pet zgodb, katerih glavni  junak je medved Kratkodlaki, ki s svojimi velikimi šapami priskoči na pomoč tako malim gozdnim živalim kot tudi volku ali celo tigru, ko se jim po nerodnosti odlomi zob ali je treba pozdraviti boleči zobobol. Knjigo  je s celo paleto zgovornih živalskih podob popestrila ilustratorka Vesna Benedetič, ki je knjigo tudi grafično oblikovala. Pri tem je izbrala črkovni font, ki je primeren za olajšanje branja otrokom s težavami zaradi disleksije.

Predstavitev bo v komorni dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž (Drevored 20. septembra 85) v Gorici v soboto, 18. novembra 2017, ob 16. uri. Nastopili bodo otroci, avtorji in ilustratorji

Predstavitev bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici v soboto, 18. novembra 2017, ob 16. uri

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme