Olympia U19: uresničile so se sanje!

Objavljamo zapis, ki nam ga je posredoval športni direktor AŠZ Olympia Andrej Vogrič:

“Ko mislim in pišem, kaj je uspelo našim fantom OLYMPIE, ki so nastopili na odbojkarskem državnem finalu U 19 v Chianciano Terme od 5. do 8. junija, mi prihajajo solze v oči. Po desetletnem delu in garanju v telovadnici je našim fantom uspelo osvojiti  6. mesto v Italiji med mladinskimi ekipami, ki sodijo v sam vrh italijanske moške odbojke A 1 lige. To, da je bil Cuneo po prvem delu finala sam na vrhu začasne letvice in da je na koncu osvojil 7. mesto, torej za Olympio, da je zmagovalec Trento, ki ni izgubil niti seta v vseh tekmah, igral na razliko (23-25) v drugem setu v četrtfinalu samo z Olympio, medtem ko so vse ostale ekipe prišle le do dvajsete točke v nizih, da je Lube Marche Macerata, ki je igrala finale s Trentom, v prvi fazi dobila 3-2 s Chietijem, potem ko je Chieti vodil 2-0 in je Olympia v tekmi polfinala za 5.-6. mesto premagala Chieti z rezultatom 3-1, priča in še bolj potrjuje izjemni in zasluženi rezultat. 

Dobili smo pohvale z vseh strani, trenerjev ostalih ekip, sodnikov, publike, organizatorjev in tudi trenerja italijanske mladinske reprezentace Micheleja Todija, ki nam je zaupal, da bodo nekateri igralci Olympie zelo verjetno poklicani konec julija v Rim na enotedenski trening z italijansko mladinsko reprezentanco. Za naše fante bo to lepa in zaslužena nagrada in dodatna izkušnja. Trener Todi je tudi odločil, da bo po polfinalni tekmi v telovadnici, ki jo je Olympia odigrala s Trentom, vodil tečaj za prihodnje trenerje. To pomeni, da je bila med tekmo telovadnica polna in so si morali vsi bodoči trenerji ogledati našo tekmo.

6. mesto na državnem finalu je tudi najboljši rezultat, ki ga je Furlanija Julijska Krajina z moško odbojkarsko ekipo dosegla v vseh časih.

Članom ekipe, trenerju Marchesiniju, kondicijskemu trenerju Federicu Battistuti in neutrudnemu Walterju Princiju naj gredo moje osebne čestitke in zahvala za delo in vse ostalo, ki je bilo opravljeno za uresničitev tega, ki niso sanje. Zahvala naj gre tudi drugim, ki so bili zraven in pripomogli, da se je to lahko uresničilo, predvsem pa ostalim trenerjem, ki so v teh letih trenirali naše fante.”

Goriška odbojkarska ekipa šesta na državnem prvenstvu v kraju Chianciano Terme

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme