Mladi

Odbojkarji Sloge Tabor so osvojili deželni pokal tretjeligašev

Odbojkarji Sloge Tabor so osvojili deželni pokal tretjeligašev

Uspeh domače odbojkarske ekipe

Prva “naša” lovorika v športni sezoni 2018/2019! Odbojkarji Sloge Tabor Televita so osvojili deželni pokal za tretjeligaše. V nedeljo, 27. januarja, so v Martignaccu na Videmskem v finalu premagali tržaške rivale kluba Coselli. Nasprotniki so resnici na ljubo nastopili oslabljeni, nepopolna pa je bila tudi postava belo-rdečih. Bil je to derbi med sorodnikoma Gregorjem Jerončičem, trenerjem slogašev, in Zoranom Jerončičem, ki vodi Coselli. Ta je bil v izjavah po tekmi polemičen do odbojkarske zveze, ki je Slogo Tabor kot zimskega prvaka C lige povabila v finale, četudi se poleti v pokalno tekmovanje sploh ni vpisala. Njegovi varovanci pa so morali skozi rešeto dveh predtekmovalnih skupin in so jim nato dodali to finalno tekmo, ki je spadala v širši dogodek za promocijo igre pod mrežo v organizaciji deželne federacije FIPAV. V Martignaccu je namreč moškemu sledil še ženski finale, v katerem je tržaški Virtus slovenskega trenerja Marka Kalca, ki je v prvenstvu premočno prvi na lestvici in glavni favorit za napredovanje v državno B2 ligo, presenetljivo izgubil po petih nizih proti Buji.
Zoran Jerončič je v bistvu trdil, menda upravičeno, da bi njegova ekipa zaslužila pokalni naslov in zastopanje Furlanije Julijske krajine na finalnem tekmovanju meddeželnega pokala Triveneto v aprilu. Tam pa bo naposled našo deželo predstavljala Sloga Tabor, ki je v nedeljo kljub ne najboljši igri na parketu prevladala s 3:1 (v posameznih setih 25: 17, 21: 25, 25: 20, 25: 18). Na najboljši način so proslavljali 40. rojstni dan veterana Lorisa Maniaja. V Sloginem taboru pa so se veselili tudi naziva najboljšega igralca finala, ki je pripadel Vasiliju Kantetu.
Po tem pokalnem oklepaju bo v deželnih odbojkarskih prvenstvih pozornost zdaj spet usmerjena v prvenstvene boje. Sloga Tabor v C ligi, s tekmo več, zanesljivo vodi na lestvici pred Cordenonsom (+7 točk) in Olympio (+11). Lepo prvenstvo želi nadaljevati tudi Zalet, novinec v ženski C ligi, ki v izjemno izenačenem tekmovanju deli četrto mesto. V soboto se bo pri Briščikih pomeril prav s Kalčevim Virtusom. Visoke položaje zaseda tudi štandreški Val, ki je v moški D ligi tretji in ima v soboto morda zadnjo priložnost, da se po neposrednem dvoboju s Prato približa drugemu mestu, ki še vodi v play-off za napredovanje.
HC

11.02.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!