Nostalgična večera ob uspešnicah Pink Floydov

“Naša dolžnost je, da spodbujamo mlade ustvarjalce, pevce in avtorje. S tem namenom smo letos v okviru glasbenega festivala ‘Across the border – Odkrivajmo talente’ povabili na oder mlado goriško kantavtorko Giulio Provvidenti”. S temi besedami je predsednik Kulturnega doma Igor Komel uvedel koncert skupine Pink Passion na odru goriške kulturne ustanove v četrtek, 9. januarja.
Mlada pop pevka Giulia Provvidenti je navzočim zapela dve pesmi. Svoje vokalne sposobnosti je odlično izkoristila še posebno v skladbi Fermare il mondo, katere glasbeni video si lahko ogledamo na portalu YouTube. Ponosno je poudarila, da so video v celoti snemali v Gorici, njenem mestu. Giuliin močni glas je primerno uvedel nastop goriške glasbene zasedbe Pink Passion, ki je prisotne popeljala v drugo polovico prejšnjega stoletja, v čas slavne angleške skupine Pink Floyd, začetnice psihedeličnega rocka, v čas Rogerja Watersa, Davida Gilmourja, Ricka Wrighta, Nicka Masona in legendarnega Syda Barretta. Uveljavljeni glasbeniki, ki sestavljajo skupino Pink Passion, so posegli v repertoar angleške zasedbe in že trinajstič na odru Kuturnega doma zaigrali hite, s katerimi so Pink Floyd pogumno, izvirno in mojstrsko prevzeli krmilo rock glasbe in dobesedno zapustili do takrat ustaljene glasbene tire.
Prva je bila na vrsti Breathe s plošče The Dark Side of the Moon (1973) , počasna skladba, ki pa je s svojimi harmonijami primerno ogrela občinstvo in ga pripravila na Time z znanim uvodom tiktakanja ure, ki ga nenadoma prekine močan zvok budilke. Sledila sta drugi in tretji del Watersove pesmi Another Brick in the Wall s plošče The Wall (1979) . Izurjeni člani goriške glasbene skupine Flavio Drigo (bobni), Alessandro Spanghero (kitara in glas), Riccardo Esercitato (bas in glas), Pietro Birsa (kitara in glas), Diego Bon (klaviature) in Luca Capizzi (saksofon) so se v svojem nastopu odlično izkazali. Ubrano so zaigrali in se suvereno poklonili angleški glasbeni skupini in njenim hitom, ki so produkt zlitja raznolikih glasbenih vplivov. S popolnim spoštovanjem značilnosti originalnih skladb, ki zajemajo glasbene prvine elektronske glasbe ter rocka, so jih z virtuoznim igranjem lepo interpretirali. Kitarista sta z energičnim pritiskanjem na strune svojih kitar Fender Stratocaster dobro zaigrala. Čeprav z nekoliko preveč surovim, mrzlim zvokom sta primerno izvedla solo dele in dobro, sinhronizirano zaigrala v skladbi Comfortably Numb. Občinstvo je še posebno uživalo ob poslušanju Luce Capizzija, ki je zelo dobro obvladal odrski prostor in znal s svojim saksofonom ustvariti čisto posebno vzdušje.  (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
Kat

Skupina Pink Passion v Kulturnem domu v Gorici

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme