Ferrum Phosphoricum

Piše: Erika Brajnik

Naturopatski nasveti (489)

Ferrum Phosphoricum je tkivna sol, ki v telesu zavre/zaustavi vnetje. Vsako naše obolenje od prehlada do rakavega obolenja je pravzaprav vnetje v telesu. Ferrum Phosphoricum vnetje zaustavi, s tem okrepi absorpcijo vsakega zdravila, prehranskega dodatka in tudi tkivne soli. To pomeni, da lahko vsaki tkivni soli dodamo še Ferrum Phosphoricum, če želimo povečati njeno učinkovanje.

Ta tkivna sol je odlična za otroke, ker imajo veliko akutnih obolenj, visoko vročino, vnetje grla, mandljev, žrelnice … takrat zelo dobro pomaga zbiti vročino in zmanjšati vnetje.

Zelo dobra je, če jo jemljemo ob menstruaciji, lahko namesto tablet železa ali kot dodatek, da izboljša njihovo absorpcijo.

Tudi za pljučna obolenja je ključno železo, saj pri saturaciji dovaja kisik. Za izboljšanje delovanja zdravil za pljuča je Ferrum Phosphoricum izjemen. Nepogrešljiv je tudi ob utrujenosti in izgorelosti, ker krepi ledvice, telesu dovaja moč in energijo. V starosti, ko je človek utrujen in izčrpan, železo tonificira in spodbudi telo.

Po porodu ali operacijah, ko smo zgubili veliko krvi, je integracija s Ferrum Phosphoricum dobra za boljše in hitrejše okrevanje.

Kaj pa jetra in železo? Ko so jetra v deficitu, potem se vena porta nasiči in je v telesu preveč železa, ne premalo. Takrat Ferrum Phosphoricum pomaga, da se vnetje v jetrih zmanjša, kri pa se očisti presežkov metabolitov jeter. Skratka, tkivne soli imajo v mikrokoličinah uravnalni učinek v telesu, ga harmonizirajo.

V telesu se ne sme nalagati preveč soli, ker imajo v njem nalogo uravnavanja, ne kompenzacije.

Iščimo zdravje!

www.saeka.si

Preberi tudi

Teorija tekočin – toksemija srca

Naturopatski nasveti

Kalium muriaticum ali Chloratum

Naturopatski nasveti

Toksemija pljuč – Teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme