Tkivna sol Calcium phosphoricum

Piše: Erika Brajnik

Naturopatski nasveti (487)

Naslednja tkivna sol, ki jo bom predstavila, je Calcium phosphoricum. Ob tem moram nujno omeniti velikega Paracelzija, zdravnika, alkimista, astrologa, ki je na telo in zdravje gledal kot na celoto duha, duše in telesa. Prvo tkivno sol Calcium floratum Paracelzij povezuje z remineralizacijo telesa, drugo tkivno sol pa z remineralizacijo duše. Trdi, da ima vsak mineral več dimenzij delovanja, odvisno od prenašalca, v našem primeru fosforja.

Calcium phosporicum (fosfor) tako potolaži dušo, ki je depresivna, na primer v času poporodne depresije in utrujenosti. Pomaga pri kronični utrujenosti, izgorelosti, depresiji, po hudih operacijah, nesrečah, v času konvalescence, je odlična izbira za podporo otroku v rasti, ob vstopu v šolo, vrtec, v času izpitov … Sol uporabljamo tudi, ko smo izkusili zlorabo telesa, ko smo svoje telo zanemarili in je duša v šoku. Tak primer je recimo izgorelost zaradi preveč dela ali pretiranega učenja, ko smo samo delali in zanemarjali potrebo po počitku in spanju.

Calcium phosphoricum potolaži dušo, ji da toplino, gotovost, trdnost, saj je kalcij tisti, ki daje strukturo, gotovost, formo in trdoto ne samo telesu tudi duši. Zato je Calcium phosporicum mineral za nosečnice, primeren ob emocionalnih nihanjih, za otroke ob preizkušnjah v šoli, družini, športu, službi. Tudi ob tragičnih novicah sol Calcium phosphoricum potolaži in objame našo dušo. Dušo, ki je zatravmirana, prestrašena, v šoku.

Ne nadomešča uradnega zdravljenja, je pa odlična podpora ob zdravljenju psihičnih obolenj.

Iščimo zdravje!

www.saeka.si

Preberi tudi

Zeleno zlato

Naturopatski nasveti

Zeleno zlato

26.01.2024
Ho’oponopono

Naturopatski nasveti

Ho’oponopono

23.02.2024

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme