Kaj so tkivne soli in kako jih lahko uporabljamo doma?

Piše: Erika Brajnik

Naturopatski nasveti (486)

Ko imamo krče sredi noči, ni težava v magneziju, ampak nam primanjkuje kalcija. Magnezija nam primanjkuje, ko se pojavijo krči po športni aktivnosti. Joni kalcija so pomembni, da pljuča ne postanejo toga, ampak da ostanejo elastična in prožna. To je zelo koristno za vse, ki imajo veliko težav s pljuči, saj se v njih nabere več sluzi, ko je ovojnica toga.

Osebi, ki je zaprta ali ima preveč propustno črevesje, ravno tako primanjkuje ionov kalcija, ki urejajo peristaltiko. Ob osteoporozi je spet pomembno, da imamo dovolj ionov kalcija v telesu, saj se kosti bolje obnavljajo. Plaki holesterola se prej formirajo v žilah, ki so toge, trde, zato Calcium floratum posredno pomaga znižati holesterol, zelo je pomemben ob arteriosklerozi. Tkivna sol je poglavitna pri otroku ob rasti kosti.

Prepoznano je bilo tudi to, da tkivne soli delujejo emocionalno, ker odpravljajo ozkoglednost in togost posameznika, pomagajo, da se omehča, kot se omehčajo njegova tkiva.

Tkivna sol je v nosečnosti zelo pomembna za rast ploda in da ostaja koža elastična, tudi da nosečnica ne dobi veliko strij. Tkivna sol prav tako pomaga proti gubam, lahko jo stopimo in damo v kremo, saj poveča anti-aging učinek, ker dodaja elastičnost tkivom.

Tkivne soli se lahko dodajo kremam, treba pa jih je uživati tudi peroralno. Navadno svetujem pet zrnc zjutraj po zajtrku za odrasle, dve zrnci za otroke, eno za dojenčke. Tkivna sol Calcium floratum krepi in ureja absorpcijo kalcija v telo, kalcij pa je najbolj pomemben mineral telesa.

Preberi tudi

Toksemija vranice/slinavke – teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Ho’oponopono

Naturopatski nasveti

Ho’oponopono

23.02.2024
Zeleno zlato

Naturopatski nasveti

Zeleno zlato

02.02.2024
Toksemija ledvic – Teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme