Naturopatski nasveti (485)

Piše: Erika Brajnik

Kaj so tkivne soli in kako jih lahko uporabljamo doma?

Uporaba

Tkivne soli nimajo stranskih učinkov, priporočajo se vsakomur: nosečnicam, dojenčkom, otrokom, odraslim, starejšim in celo živalim. Začnemo s tisto soljo, za katero menimo, da jo telo najbolj potrebuje, oz. za katero mislimo, da je je v telesu najmanj. 

Izbira prave tkivne soli

Tkivne soli so primerne tudi za domače samozdravljenje, saj nimajo stranskih učinkov, treba je le prisluhniti telesu, ker nam bo samo povedalo, katere soli nam primanjkuje. Da namreč dosežemo dober rezultat, moramo izbrati pravo tkivno sol. Ko bomo zaužili pravo, bomo takoj začutili izboljšanje. Kako se bomo opazovali? Nekaj primerov: Ali izkašljujemo rumeno sluz? Ali koža ob ustnicah poka? Za vsako od navedenih nadlog obstaja določena tkivna sol.

V naslednjih zapisih bom opisala vsako tkivno sol posebej in njen pomen za naše zdravje.

Calcium fluoratum

Glavna naloga te soli je, da povrne tkivom elastičnost, sposobnost, da se raztezajo in preidejo v prvotno stanje zdravja. Je tudi pomembna sestavina prevleke zob in nohtov. Lajša cirkulacijo in učvrsti majhne kapilare, tako da poniknejo, mehča trde žile, nepogrešljiva je v nosečnosti, za odpravljanje hemoroidov. Poglavitna je pri trdih in krčnih žilah ali ko imamo polno kapilar, saj ioni kalcija sodelujejo pri delovanju mišic, krčenju in raztezanju. To delovanje je pomembno za vse mišice in ovojnice, na katere vplivajo avtonomni živčni sistem, srce, črevesje, pljuča …

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (484)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (474)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (477)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme