Naturopatski nasveti (482)

Piše: Erika Brajnik

Teorija tekočin – toksemija srca

Srce je najpomembnejši organ telesa. Ko srce preneha biti, umremo. Da srce lahko pravilno bije, potrebuje zdrave žile in zdravo kri.

Srcu moramo zagotoviti pravo, čisto, dovolj tekočo kri. Sploh v poletnih mesecih je to zelo pomembno. Srce ima okoli sebe ovojnico, perikard, v kateri se nahaja približno 50 ml likvorja, ki hladi srce, da se ne pregreje. Tudi za likvor moramo poskrbeti, da ga bo vedno dovolj in da bo bister, tekoč, tako bo lahko poleti hladil srce.

Organ, ki nadzoruje kakovost krvi in livorja, so ledvice. Ledvice so tiste, ki v telesu premikajo vse tekočine, kri pa oskrbujejo s plazmo. Plazme mora biti v krvi dovolj, da ne postane pregosta. Da se v telesu producira dovolj plazme, je treba dnevno popiti dovolj tekočine, na 25 kg telesne teže 1 liter tekočine.

Čez poletje svetujem uporabo mete in limone, ki poživljata in hladita srce. Meta pa je tudi zelišče, ki poživlja in hladi pregreto telo. Pripravimo napitek, tako da v vrč vode damo tri vejice mete in eno razrezano jedilno limono. To pijemo čez dan.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (477)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (483)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (475)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme