Toksemija jeter – teorija tekočin

Piše: Erika Brajnik

Naturopatski nasveti (475)

Ko tako stanje traja več kot leto, se začenjajo po telesu nabirati rjavi madeži in lise, ki so samo poslabšanje toksemije jeter v telesu. Toksini se torej plastijo, madeži so najprej svetlo rjavi, potem vedno bolj temno rjavi in hrapavi.

Naše telo je grajeno popolno in stremi k preživetju in zdravju, zato toksinov ne zadržuje v organu, ampak jih odlaga v tiste organe, ki navidezno ne motijo fizioloških procesov. Tako se v starosti pojavi polno lis in rjavih madežev, saj so se toksini v telesu nabirali več let po plasteh kot čebula.

Kako se prečistiti? Z laserjem? Ta bo odstranil samo madeže na koži. Najboljša možnost je kopel iz njivske preslice, ker bo okrepila jetra in prečistila kožo s potenjem, od znotraj ven.

Takšno čiščenje ni enostavno niti neboleče, saj moramo s kopeljo premakniti toksine, ki so se več let nabirali v plasteh kože. Čistimo se z znojenjem po plasteh, kot čebula: kot so toksini postopoma prihajali v telo, tako postopoma odhajajo. Telo je sestavljeno 70 % iz vode in mi smo toplokrvna bitja. Ko postavimo telo v toplo vodo, izzovemo homeostazo, uravnavanje telesne temperature, zato se začnemo potiti in čistiti. Tega mehanizma ne izzove nobena tableta, ampak samo VODA.

Iščimo zdravje!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Ferrum Phosphoricum

Naturopatski nasveti

Ferrum Phosphoricum

05.07.2024
Oddaljenost od narave

Naturopatski nasveti

Oddaljenost od narave

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme