Naturopatski nasveti (474)

Piše: Erika Brajnik

Toksemija jeter – teorija tekočin

Sestavljeni smo 70 % iz vode. Konsistenca in kakovost vode se v našem telesu spreminjata glede na toksemijo organov. Pa poglejmo postopoma, kako to gre. Spomladi je čas, ko se aktivirajo jetra, njihov podorgan je žolč, izpustni filtri jeter pa so žleze lojnice in hemoroidi.

Vsak od nas se rodi brez madežev po telesu, noben dojenček jih nima po koži, ko se rodi. Madeži se skozi leta nabirajo v telesu, tako da jih v starosti imenujemo starostni madeži, kažejo pa se kot rjave pike in lise po telesu, ki na soncu potemnijo in dajo koži neenakomerno pigmentacijo.

Ko se človek rodi, so jetra mlada in delajo pravilno. Najprej se oglasijo v puberteti, ko se aktivirajo hormoni, ki, če se prehranjujemo nepravilno, ne zmorejo čistiti telesa toksinov skozi urin in blato, zato gredo v tekočino – lojnice, tako postanejo koža in lasje premastni itd. Skratka, ko si moramo vsak drug dan umivati lase, ker so mastni, ni to zaradi las, ampak zaradi jeter, ki so preobremenjena in ne čistijo telesa, kot bi morala. Toksini ne gredo iz telesa skozi urin in blato, ampak ostajajo v telesu, telo pa jih ne pusti v jetrih, ampak jih prestavi v lase ali kožo, kjer navidezno ne motijo fizioloških procesov organizma.

To stanje traja nekaj časa, in če ne spremenimo slabih življenjskih navad, potem jetra dan za dnem dodatno šibimo, toksemija se nabira in pojavijo se hemoroidi, ker se vena porta prenasiči toksinov iz jeter ali pa je prenasičenost vene porte posledica povišane vrednosti železa v krvi.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (477)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme