Voda

Piše: Erika Brajnik Fotografije: Pixabay

Naturopatski nasveti (473)

Recept, kako okrepiti ledvice in prečistiti telo, je enostaven. To je premik vode v telesu, ki ga naredimo s kopeljo – hidroterapijo.

Torej, sestavljeni smo 70 odstotkov iz vode in smo toplokrvna bitja. Kadar gremo v vročo vodo, mora telo uravnati toploto – homeostaza. Takrat se zgodi znojenje. Voda se premakne iz notranjosti navzven, mi se znojimo in se znebimo toksinov, hkrati pa krepimo ledvice. Hidroterapija pomaga pri čiščenju telesa. Z znojenjem premikamo vodo v telesu, tako ga prečistimo od znotraj navzven in: pomaga!

V duhu tega vedenja so inhalacije z inhalatorjem neučinkovite. Ni znojenja – ni premika vode in toksinov v telesu. Z inhalatorjem lahko dovajamo zdravilo v pljuča ali sapnik. Ob tem pa se voda ne premika, torej ni čiščenja, ker ni potenja.

Tehnike, ki so najbolj enostavne, so cenovno tudi najbolj ugodne in zelo učinkovite. Potrebujemo samo čas, da jih izvajamo, in vztrajnost, saj premik vode v telesu ni enostaven. Voda, polna toksinov, se v telesu premakne in to je boleče. Ob tem lahko razbija srce, čutimo vrtoglavico, šibkost, celo slabost. Proces čiščenja ni enostaven, je pa učinkovit in trajen.

O moči vode je govoril in veliko knjig napisal že Sebastian Kneipp.

V naslednjih člankih bom pisala o moči vode in prečiščevanju toksinov po organih. Govora bo o jetrih, srcu, pljučih, ledvicah in vranici.

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Toksemija vranice/slinavke – teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Toksemija vranice/slinavke – teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Toksemija jeter – teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Toksemija pljuč – Teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme