Voda

Piše: Erika Brajnik

Naturopatski nasveti (472)

Naše telo je sestavljeno 70 odstotkov iz vode. Vodo v našem telesu upravljajo ledvice. Nekontrolirano potenje, potenje sredi noči, ko nič ne počnemo, priča o tem, da so ledvice šibke in ne zmorejo nadzorovati vode v telesu. Voda je za naše telo zelo pomembna. Potrebujejo jo kosti, da so elastične, potrebuje jo kri. Voda v krvi se nahaja v plazmi. Ta sestavlja kar 70 odstotkov krvi, skrbi za njeno bistrost in svežino. Voda se nahaja v sklepih, da so prožni, elastični. Nahaja se v ovojnicah srca in pljuč ter skrbi za njihovo prožnost. Voda se nahaja znotraj in zunaj celice in skrbi za njeno delovanje. Nahaja se v črevesju, kjer skrbi za kakovost blata, nahaja se v koži, kjer skrbi za njeno elastičnost in sijaj. Voda se nahaja v laseh in skrbi za njihovo moč, da se ne cepijo.

Na 25 kg telesne teže naj bi spili 1 liter vode na dan. V starosti je to še toliko bolj pomembno, ker je obnova celic in kosti bolj počasna in je zato voda toliko bolj pomembna za telo. Prav v starosti pa se zgodi, da premalo pijemo, tako se celice slabše obnavljajo in se telo hitreje stara.

Povedati hočem to: nesmiselno je kupovati drage kreme in serume za lepo kožo in sijoče lase, če ne pijemo dovolj vode. Voda je namreč baza za telo, na katero bomo nanesli potem drago kremo.

Zatorej poskrbimo, da bomo vsak dan popili dovolj vode, saj bo telo lažje delovalo, se čistilo in obnavljalo.

Omenila sem že, da s starostjo želja po pitju upada. Ledvice so stare toliko, kot smo stari mi. Zato lahko slabše delajo, težje upravljajo vodo v našem telesu in ga težje čistijo.

/ dalje

Preberi tudi

Zeleno zlato

Naturopatski nasveti

Zeleno zlato

09.02.2024
Tkivna sol Calcium phosphoricum

Naturopatski nasveti

Ho’oponopono

Naturopatski nasveti

Ho’oponopono

16.02.2024
Toksemija pljuč – Teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme