Naturopatski nasveti (471)

Piše: Erika Brajnik Fotografije: Immagine di Racool_studio su Freepik

Ho’oponopono

Dandanes mora biti vse hitro, vse vsem dostopno, vse ugodno, vse lahko, pa ni vse tako. Ho’oponopono ni lahek, je močna meditacija, pri kateri dobivaš moč z vajo in čistostjo; ko si dovolj močan in čist, ti je dano videti, da razumeš pot naprej. Ni enostavno, ker moraš vedno skozi in preko sebe, vedno preizkušati svoje meje in iti še dlje. Šamani s Havajev temu pravijo sveta pot, pot duha, duhovna rast, pot do sebe. Dano ti je, da jo razumeš, ne dobiš je oziraje na zemeljske dobrine, ampak na duhovne.

Tako treniram to prakso že četrto leto. Stalno me preseneča, bogati in govori o lepoti in moči najvišje inteligence planeta, o naravi, ki nam lahko vse da ali pa vse vzame v stotinki sekunde. Govori mi pa tudi o tem, kako smo nespoštljivi do nje, kako jo podcenjujemo, zlorabljamo, kako ji nismo predani, ji ne zaupamo, se ji ne podrejamo.

Naši predniki so ljubili in spoštovali naravo veliko bolj kot mi sedaj. Naj se znanje tradicije ne izgubi, ne izmaliči, ne preoblikuje. To doseči je dandanes trd oreh, ker nam vedno bolj odvzemajo moč govora o tradicionalnih medicinah, kot da bi umetna znanja hotela izbrisati tradicijo.

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (476)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme