Naturopatski nasveti (469)

Piše: Erika Brajnik Fotografije: Immagine di Freepik

ZELENO ZLATO

Špinača: tudi vsebuje več vrst flavonoidov, bogata pa je še s karotenoidi, ki imajo protivnetne učinke. Glede na to, da so vnetni procesi eden od vzrokov rakavih obolenj, so snovi s protivnetnim delovanjem pomembne pri preprečevanju nastanka in razširjanja rakastih celic po telesu. Raziskave so pokazale, da špinača zavira nadaljnji razvoj in rast rakavih celic želodca ter upočasnjuje nastanek raka kože. Vsebuje še veliko vitamina K, ki pomaga pri absorpciji kalcija v kosti, in antioksidantov, zato krepi imunski sistem. Ima veliko cinka in mangana, ki odpravljata željo po čokoladi. 

Stebelna zelena: vsebuje pravo razmerje natrija in kalija, zato ohranja ravnovesje tekočin, krepi ledvice, jetra in vranico. Razstruplja, deluje protivnetno, razkisa telo, zaradi velike vsebnosti vlaknin pomaga pri presnovi sladkorja, vsebuje veliko vitamina C in kalcija.

Smuti spijte dopoldan. Omenjenim živilom dodajte vodo, zmiksajte 2 dcl smutija in ga pijte vsak dan 30 dni. Naj se novo leto 2024 začne z zelenim zlatom za zdravje.

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (476)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme