Naturopatski nasveti (466)

Piše: Erika Brajnik Fotografije: Designed by Freepik

Oddaljenost od narave

Po prazničnih dneh, ko je bilo veliko sladkarij na mizah, posezite po svežem sadju, kot je kivi, pojejte vsaj tri na dan. Kivi prečisti črevesje in odpravi fermentacijo v njem, je odličen diuretik in antioksidant, najboljši vir vitamina C. Je tudi poln vitalne energije in biološko zelo dobro razpoložljiv. Ne prezrite matere narave in za zajtrk v januarju izberite kivi, ne rogljiček.

Vsaj januarja se držite reda, da za zajtrk vsaj trikrat uživate kivi in za večerjo enolončnico na žlico; tako se boste razkisali in razsluzili. Bolezni, kot je rak, si sami pridelamo z nepravilno prehrano, s katero se sistematično dan za dnem zakisamo ali zasluzimo. Vpliv na naše zdravje imajo v 80 % naša prehrana, spanje in fizična aktivnost. Navadno mi prav tisti, ki so najbolj pod stresom, rečejo, da se niso mogli držati diete, ker je bilo preveč stresno. Ljudje, ki izgorijo, so tisti, ki ne znajo reči NE, se ne znajo postaviti zase in si vzeti časa za zajtrk, večerjo in spanje. Higiena spanja je tesno povezana s higieno prehrane (serotonin – melatonin).

Sami smo najbolj pomembni upravljalci našega življenja in zdravja. Vzemimo to odgovornost v svoje roke in začnimo delati pri sebi. Naj bo 2024 zdravo!

Iščimo zdravje!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (487)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme