Naturopatski nasveti (465)

Piše: Erika Brajnik

Oddaljenost od narave

Jej česen in ne česnovih tablet. Jej kivi in ne vitamina C v prahu. Zakaj? Ker prvo je sad narave, drugo pa sad človeka! Narava nam daje živila, polna vitalne energije, samo energija je življenje. Produkt narave je navadno cenovno zelo ugoden, ima vitalno energijo in je dostopen vsem. Produkt človeka pa je energetsko zelo prazen in navadno tudi drag.

Pred kratkim se mi je zgodilo, da sem lahko opazovala veliko množico ljudi pri zajtrku in večerji. Bili smo v hotelu, kjer je bilo za zajtrk na izbiro res veliko živil, ogromno sadja, smutijev, zelenjave, veliko jajc in seveda tudi piškoti, pice, rogljički itd. Osebno sem si zbrala za zajtrk pet kosov kivija, zelenjavni smuti, jajca in eno sladico. Večina pa je izbirala veliko sladic, rogljičkov, jajca, pršut in nič sadja, kaj šele zelenjave.

Ponekod sem celo dobila zapise, da se odsvetuje pet kivijev na dan, namesto da bi napisali, da je pet rogljičkov na dan smrtno nevarno za infarkt, demenco, holesterol, hipertenzijo, gastritis …

Ne bojte se narave, ne bojte se kivija, jabolk, česna, jajc, ne bojte se narave! Bojte se človeka, ki z zakoni omejuje našo svobodo govora. Posel človeka je pohlepen in dovoljuje zlorabo živali in rastlin, seveda tudi ljudi. Pomnite: človeški zakoni se lahko prekršijo, zakoni narave pa ne, vse to plačamo – z zdravjem!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme