Naturopatski nasveti (461)

Piše: Erika Brajnik

ARTERIOSKLEROZA

Poznamo več vrst čebule: rumeno, ki ima zelo močno aromo in vsebuje veliko žvepla; belo, ki je bolj sladka in ima manj močno aromo; rdečo, ki je spet bolj nežna in deluje zelo protivnetno; ter šalotko, majhno in nežno.

Kot ste lahko razbrali, sta mi najbolj ljubi rumena in rdeča čebula. Rumena veže nase veliko toksinov, zato je odlična za pripravo obkladkov. Rdeča čebula pa deluje veliko bolj protivnetno.

Zelo rada uporabljam čebulne obkladke za zbijanje vročine pri otroku, za krepitev nadledvične žleze in za odpravljanje cist iz ledvic. Z obkladki seveda!

Kako pripravimo obkladke: zrežemo dve rezini rumene čebule, debeli 1 cm, ju zavijemo v gazo, tako zaviti postavimo na predel ledvic, na vsako ledvico eno rezino, povijemo s prozorno folijo za živila, čez damo ledvični pas in gremo spat. Čebula se bo ponoči posušila, zato obkladke stavimo, vse dokler je zjutraj čebula suha. Ko bo enkrat vlažna, pomeni, da je telo ni posrkalo, ker je ne potrebuje več. Obkladki s čebulo so primerni tako za otroke kot za odrasle.

Čebula veže iz telesa strupe in odvečno vodo. Večkrat se mi je že zgodilo, da so se ciste na ledvicah s takimi obkladki korenito zmanjšale ali izginile. Seveda je to potrdil zdravnik z ultrazvokom.

Ko otrok kašlja, lahko čebulni obkladek čez noč postavimo na predel pljuč zadaj med lopaticami. Veliko zdravilcev zdravi s čebulo!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (474)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (485)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (481)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme